Foto: Reuters/Scanpix

Nav nekādu "politieslodzīto nometņu" Korejas Tautas Demokrātiskajā Republikā (KTDR), norādījis Ziemeļkorejas vēstnieks Krievijā, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Kims Hju-Jons uzsver, ka Ziemeļkorejā nav politieslodzīto, tāpēc arī nevar runāt par "politieslodzīto nometnēm". Viņš ziņas par "politieslodzīto nometnēm" sauc par Rietumvalstu un ASV propagandu.

"Amerikas Savienotās Valstis, kas vēsturiski uzturējusi dažādas naidīgas rīcības pret KTDR, tai skaitā politisko spiedienu, ekonomiskās sankcijas un blokādes, tagad runā par cilvēktiesību problēmām un nedara to ar labiem nodomiem pret mūsu tautu," skaidroja Hju-Jons.

Taču komentējot darba nometnes Ziemeļkorejā, Ziemeļkorejas vēstnieks Krievijā norādīja, ka valsts nekad nav slēpusi tādu nometņu eksistenci.

Jau ziņots, ka reaģējot uz ANO ziņojumu par cilvēktiesību pārkāpumiem Ziemeļkorejā, totalitārās valsts pārstāvji ANO sarīkojuši retu uzstāšanos - žurnālistiem un ārvalstu diplomātiem pieejamu brīfingu, kurā noraidījuši kritiku par cilvēktiesību stāvokli komunistiskajā valstī.

Ziemeļkorejā nav "ieslodzījuma nometnes", bet gan "aizturēšanas centri, kuros cilvēki tiek uzlaboti savā domāšanā un atskatās uz saviem pārkāpumiem", preses brīfingā paziņoja Ziemeļkorejas pārstāvis Čoe Mjongnams.

Valstij turpinot virzīties uz priekšu, "cilvēku prieks būs vēl plašāks", uzsvēra Ziemeļkorejas pārstāvis. Kritiku par cilvēktiesību situāciju valstī diplomāts raksturojis kā "nepārdomātas baumas".

ANO ziņojumā teikts, ka ir liecības par "sistemātiskiem, visaptverošiem un smagiem cilvēktiesību pārkāpumiem" Ziemeļkorejā. Par politiskajiem noziegumiem apsūdzētie "pazūd" ieslodzījuma nometnēs, kur ir pakļauti "tīšam badam, piespiedu darbam, nāvessodiem, spīdzināšanai, izvarošanai un reproduktīvo tiesību liegšanai, ko realizē caur sodiem, abortiem un jaundzimušo slepkavībām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!