Foto: AP/Scanpix

Krievijas flote izvirzījusi ultimātu Ukrainas spēkiem Krimā padoties līdz pieciem rītā, vai rēķināties ar uzbrukumu, atsaucoties uz aģentūru "Interfax", ziņo raidsabiedrība "Sky News". Savukārt Krievijas Melnās jūras flotes pārstāvji to noliedz, informē pati Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

Iepriekš "Interfax" citēja Krievijas Melnās jūras flotes komandiera Aleksandra Vitko ultimātu "Ja viņi nepadosies līdz pieciem rītā, pret bruņoto spēku vienībām un divīzijām visā Krimā sāksies īsts uzbrukums."

Aģentūru par izvirzīto ultimātu informējis avots Ukrainas Aizsardzības ministrijā, pagaidām tam nav apstiprinājums no citiem avotiem, norāda raidsabiedrība BBC un telekanāls "Al Jazeera".

Savukārt tagad šīs ziņas noraidītas. "Tas ir absurds," norādījis kāds flotes pārstāvis, "mēs jau sākam pierast pie ik dienu pienākošām ziņām, kas mums piedēvē militāras darbības pret mūsu Ukrainas kolēģiem. Mūs nepiespiedīs iesaistīties tiešā konfrontācijā."

Žurnālisti, kas atrodas Sevastopolē, gan norāda, ka ultimātu varējuši dzirdēt skaidri.

Paziņojums izskan laikā, kad Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs pirmdien situāciju Ukrainā telefoniski apsprieda ar ASV viceprezidentu Džo Baidenu. Medvedevs norādījis, ka ir nepieciešams "aizsargāt visus Ukrainas pilsoņus, tai skaitā Krimas iedzīvotājus un Krievijas pilsoņus Ukrainā," ziņoja "Intefax"

"Delfi" jau vēstīja, ka aizvadītajās dienās spriedze Ukrainā sasniegusi jaunus augstumus. Krimā svarīgākos objektus ir ieņēmušas vai ielenkušas Krievijas armijas vienības. Tikmēr Maskavā ir sākusies "devalvācijas panika" un iedzīvotāji maina rubļus pret ārvalstu valūtām.

Sestdien Krievijas parlaments atļāva karaspēka izmantošanu Ukrainā, lai aizsargātu savus "tautiešus". Svētdienas rītā Ukrainā sākusies vispārējā mobilizācija.

NATO, kā arī virkne Rietumvalstu izteikušas brīdinājumus Krievijai tūlītēji pārtraukt agresiju Krimā, kā arī uzstājušas uz Ukrainas nedalāmību.

Savukārt Latvijā, kā arī pārējās Baltijas valstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā notikuši protesti un piketi pret Krievijas armijas invāziju Ukrainas teritorijā. Maskavā notika arī vērienīgs Putina politikas atbalsta gājiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!