Foto: AFP/Scanpix/LETA

Skandalozais Krievijas ultranacionālists Vladimirs Žirinovskis ierosinājis galvaspilsētas Maskavas likumdevējiem apsvērt ASV vēstniecības adreses maiņu, atsaucoties uz "Interfax", ziņo "Radio Brīvā Eiropa".

Viņš rosinājis līdzšinējo ASV adresi "Lielā Ģevjatinska līnija 8" mainīt uz "Ziemeļamerikas strupceļš 1", kas, viņaprāt, "pagodināšot Vašingtonas uzmācīgo ārpolitiku". Jautājumu šomēnes izskatīšot municipālā komisija.

Priekšlikums tiek vērtēts kā atbildes solis tam, ka iela Vašingtonā, kurā atrodas Krievijas vēstniecības ASV ēka, kopš 6. februāra nes 2015. gada februārī Maskavā noslepkavotā Kremļa opozicionāra un aktīvā kritiķa Borisa Ņemcova vārdu. "Radio Brīvā Eiropa" atzīmē, ka attiecības ASV un Krievijas starpā tuvojas tam līmenim, kādā tās bija Aukstā kara periodā, turklāt tās pasliktina kā konflikti Ukrainā un Sīrijā, tā Krievijas vainošana ASV prezidenta vēlēšanu ietekmēšanā.

Sākotnējā ideja nākusi nevi no paša Žirinovska, bet viņa vadītās liberāldemokrātiskās partijas biedra Mihaila Degtjareva. Viņš gan nerosina mainīt jau esošas ielas nosaukumu, bet par Ziemeļamerikas strupceļu nosaukt īsu, necaurbraucamu celiņu vēstniecības kompleksa vienā pusē, kuram līdz šim nav dots nosaukums, un formāli pārpozicionēt kompleksa piederību tam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!