Lielākā daļa Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza iemītnieku arī ziemā būs aktīvi un apskatāmi apmeklētājiem, tomēr dažas dzīvnieku sugas jau devušās ziemas miegā vai noslēpušās no apmeklētāju skatiem.
Zoodārza informācijas un izglītības daļas vadītājs Ingmārs Līdaka BNS pastāstīja, ka zoodārzā mītošo 13 abinieku un septiņu rāpuļu sugu pārstāvji ziemu pavadīs kastītēs ledusskapī.

Rāpuļu un abinieku ziemas māja gan nebūšot parasts ledusskapis, bet gan īpašs, kurā regulējams katras sugas pārziemošanai nepieciešamais mitrums un temperatūra. Dabā abinieki un rāpuļi ziemojot upēs zem akmeņiem, zem siena kaudzēm un citur.

Ziemai piemērota mājokļa neesamības dēļ ziemas periodā apmeklētāji nevarēs apciemot arī huzāru pērtiķus un vairākas putnu sugas.

Tomēr lielākā daļa no aptuveni 450 zoodārzā mītošajām dzīvnieku sugām arī ziemā, ja vien tā nebūs pārāk auksta un vējaina, uzturēsies savos ierastajos mājokļos. Ziemā ārā uzturas pat tādi silto zemju pārstāvji kā strausi, lauvas un zebras.

Arī novembrī dzimušais lamu mazulis pāris stundas dienā pavada zem klajas debess.

Lai arī, iestājoties ziemas salam, samazinās lāču darbības aktivitāte, apmeklētāju priekšā ķepaiņi vienalga sarosoties, jo ir ļoti sabiedriskas būtnes, klāstīja Līdaka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!