Foto: Reuters/Scanpix
Zviedrijā pēc robežkontroles atjaunošanas pagājušajā nedēļā imigrantu plūsma samazinājusies par trešdaļu, sestdien paziņoja valsts Migrācijas aģentūra.

"Kopš robežkontroles atjaunošanas 12.novembrī jaunu patvēruma meklētāju skaits ir samazinājies no 1500 dienā līdz aptuveni 900," teikts aģentūras paziņojumā. Bēgļu pieplūduma samazināšanos arī varētu būt veicinājuši arvien sliktākie laikapstākļi.

Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka robežkontrole, visticamāk, tiks pagarināta līdz 11.decembrim.

Septembrī valstī ieradušies 80 000 imigrantu, kas ir gandrīz tikpat daudz cik visā 2014.gadā. Sagaidāms, ka Zviedrijā ar tās 9,8 miljoniem iedzīvotāju šogad ieradīsies 190 000 nelegālo imigrantu. Zviedrija Eiropas Savienības (ES) valstu vidū ir viena no līderēm, kas proporcionāli tās iedzīvotāju skaitam uzņem teju lielāko patvēruma meklētāju daudzumu.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 841 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Otrs populārākais nelegālo imigrantu galamērķis ES ir Zviedrija, kur viņi arī līdz šim varēja rēķināties ar dāsnu valsts atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!