Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Zviedrijas drošības dienests "Sapo" ceturtdien paziņoja, ka rekordlielā apjomā aktivizējušies centieni vērsties pret parlamenta vēlēšanu kampaņu, izveidojot viltus profilus sociālajos medijos un mēģinot uzlauzt vēlēšanās iesaistīto politisko partiju un institūtu datorsistēmas.

Kaut arī aktivitāšu skaits ir audzis, tās nerada draudus vēlēšanu iznākumam, skaidroja "Sapo". "Aktivitātes, kuras šobrīd ir novērojis "Sapo", atbilst mūsu aplēsēm," sacīja "Sapo" Drošības aizsardzības nodaļas vicepriekšsēdētāja Linda Eskara.

"Sapo" "kopš 2017.gada īstenotajam preventīvajam darbam ir rezultāti. Ir lielāka izpratne un modrība", viņa piebilda. "Sapo" norādīja, ka tam šobrīd nav nekādu indikāciju, ka lielā iejaukšanās operācijā būtu iesaistīta kāda ārvalsts. Tomēr ir piemēri, kad kāda ārvalsts gribējusi "polarizēt un radīt šķelšanos, attēlojot Zviedriju negatīvā veidā".

Kā šāds piemērs tika minēts Krievijas medijos publicētās daudzās fotogrāfijas un raksti par nodedzinātajām automašīnām Zviedrijas rietumos un demonstrācijām Stokholmā, lai ilustrētu "haosa pārņemto Zviedriju", teikts paziņojumā. "Sapo" Zviedrijas vēlēšanu sistēmu raksturoja kā "spēcīgu", norādot, ka balsis tiek skaitītas manuāli. Zviedrijā 9.septembrī notiks parlamenta, reģionu un vietējo pašvaldību vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!