Vīrietis, kurš aizturēts aizdomās par kravas automašīnas ietriekšanu cilvēkos uz gājēju ielas Stokholmā, ir atzinis savu vainu uzbrukuma sarīkošanā, vēsta raidsabiedrība BBC.

39 gadus vecais Uzbekistānas pilsonis Rahmats Akilovs, kurš otrdien saslēgts rokudzelžos nogādāts tiesā, tur atzinis, ka ir atbildīgs par 7. aprīlī notikušo uzbrukumu, kurā gāja bojā četri un ievainoti vairāki cilvēki.

"Viņa pozīcija ir tāda, ka viņš atzīstas terorisma noziegumā un tāpēc pieņem, ka tiks aizturēts," paziņoja jurists Johans Eriksons.

Pēc uzbrukuma, ietriecot kravas automašīnu veikala skatlogā uz populāras Stokholmas iepirkšanās ielas, aizdomās turētais pametis notikuma vietu un pēc vairākām stundām aizturēts Stokholmas dienvidos.

Kravas automašīnu aizdomās turētais nolaupījis pirms uzbrukuma.
Likumsargiem uzbeks, kurš paudis simpātijas džihādistu grupējuma "Daesh" ideoloģijai, bijis zināms jau iepriekš. Viņš ieradies Zviedrijā un 2014. gadā lūdzis piešķirt patvērumu, kurš noraidīts. 2016. gadā viņš informēts, ka Zviedrija četru nedēļu laikā ir jāpamet. Uzbekistānā viņam esot palikusi sieva un četri bērni.

Tad Akilovs pazudis un 2017. gada februārī tika iekļauts policijas meklēto personu sarakstā.

Reaģējot uz 7. aprīļa uzbrukumu, Zviedrijas tieslietu ministrs Morgans Johansons paziņoja, ka vēlas pastiprināt pretterorisma likumus, tostarp paredzēt cietumsodus arī tiem, kas nav saistīti ar konkrētu noziegumu, bet bijuši gatavi veikt teroraktu, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!