Foto: DELFI
Zemkopības ministrija (ZM) aicina visas sabiedriskās organizācijas, arī lauksaimniecības nozares organizācijas, līdz 2011. gada 25.janvārim izteikt savu viedokli par Eiropas Komisijas (EK) sagatavošanā esošo projektu par kopīgo ES lauksaimniecības politiku un iesniegt savus priekšlikumus, informēja ZM.

Ministrija īpaši aicina dokumenta tapšanā iesaistīties Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi (LOSP), Zemnieku saeimu (ZS), Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociāciju (LLKA), Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC), kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) un Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūtu (LVAEI).

Izteikt viedokli un priekšlikumus par KLP līdz 2020. gadam var EK mājas lapā

Jau ziņots, ka 18.novembrī EK publicēja paziņojumu "Kopējā lauksaimniecības politika (KLP) 2020. gada perspektīvā - Kā risināt nākotnē paredzamās ar pārtiku, dabas resursiem un teritoriālajiem aspektiem saistītās problēmas".

EK izstrādātais komunikē par ES kopīgās lauksaimniecības politikas reformu paredz trīs dažādus attīstības scenārijus, kuri visi ir orientēti uz "zaļāku" un efektīvāku lauksaimniecību un lielāku vienlīdzību ES atbalsta maksājumos lauksaimniekiem.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) uzskata, ka Eiropas Komisijas publiskotie priekšlikumi Kopējās lauksaimniecības politikas reformai, lai arī ir solis pareizajā virzienā, taču Latvijai vissvarīgākajā jautājumā – godīgi un taisnīgi tiešie maksājumi visiem Eiropas Savienības (ES) lauksaimniekiem – EK piedāvājuma teksts ir nekonkrēts un vispārīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!