Foto: LETA
Piektdienas vakarā svinīgā pasākumā godināti meža nozares gada balvas "Zelta čiekurs" ieguvēji dažādās kategorijās.

Balvu nominācijas iedalītas - "Par mūža ieguldījumu", "Par inovatīvu uzņēmējdarbību", "Par ilgtspējīgu saimniekošanu" un "Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā", kā arī paziņoti gada balvas ieguvēji katrā no šīm nominācijām.

Balvai par "Par inovatīvu uzņēmējdarbību" nominanti bija SIA "Daiļrade koks" Vaiņodes mēbeļu ražotne, SIA "Latgran" un SIA "R grupa". Par nominācijas laureātu kļuva SIA "Latgran", ko sveica Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Par "Zelta čiekuru" nominācijā "Par ilgtspējīgu saimniekošanu" sacentās AS "Latvijas Valsts meži" meža aizsardzības un apsardzības vadītājs Indulis Brauners, meža īpašnieks Voldemārs Leikums no Krāslavas puses, kā arī meža īpašnieks Jānis Nīlenders no Pārgaujas novada Stalbes pagasta. Balvu Voldemāram Leikumam pasniedza vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Savukārt nominācijā "Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā" par laureātiem atzīti trīs zinātniskie projekti - pētījums "Bioloģisko preparātu pielietošana Heterobasidion annosum izraisītās sakņu trupes ierobežošanai skujkoku audzēs", pētījums "Koksnes materiālu ugunsreakcijas un mehānisko īpašību pētījumi un jaunu produktu izstrāde" un pētījums "Mežsaimniecības ietekme uz putnu sugu daudzveidību". Galveno balvu pētījumam "Bioloģisko preparātu pielietošana Heterobasidion annosum izraisītās sakņu trupes ierobežošanai skujkoku audzēs" pasniedza Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors, profesors Juris Skujāns.

Kā ziņots, nominācijā "Par mūža ieguldījumu" balvu saņems Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis, mežkope Antoņina Erta, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" pētnieks Valentīns Lazdāns, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes Mežkopības katedras profesors Imants Liepa un mežkopis Andrejs Miška.

Meža nozares gada balvu "Zelta čiekurs", kas ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozarē, pasniedz jau septīto gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!