Foto: AFI
Saeima pirmdien grozīja likumu "Par uzņēmumu ienākuma nodokli", paredzot nodokļu atvieglojumus darba devējiem, kas nodarbina zemessargus, informēja Aizsardzības ministrija.

Zemessardzes sekmīga darbība lielā mērā ir atkarīga no uzņēmēju pretimnākšanas, atbrīvojot no darba pienākumu pildīšanas Zemessardzes dienestā iesaistītos zemessargus. Lai gan atvieglojumi nodokļu politikā un izdevumu kompensēšana uzņēmējiem nav unikāla un to plaši izmanto valstīs ar Zemessardzei līdzīgām organizācijām, Latvijā šāda prakse līdz šim nav bijusi, norāda Aizsardzības ministrija.

Saeimā apstiprinātie grozījumi paredz, ka uzņēmēji varēs samazināt ar nodokli apliekamo summu par tām izmaksām, kas tērētas aizvietotāja algošanai, kamēr zemessargs pildījis Zemessardzes dienesta uzdevumus.

Jaunais Zemessardzes likums, kas stāsies spēkā šā gada 1. septembrī, paredz, ka darba devējam jāatbrīvo Zemessardzes dienestā iesaistītais zemessargs no darba pienākumu pildīšanas, neizmaksājot darba samaksu, bet saglabājot darba vietu, līdz piecām darba dienām gadā apmācībai, kā arī līdz piecām darba dienām gadā Zemessardzes uzdevumu pildīšanai un līdz pusotram gadam dalībai starptautiskā operācijā.

Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" stāsies spēkā 2011. gada 1. janvārī.

Latvijas Zemessardze ir Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļa, kas sniedz iespēju brīvprātīgi kalpot savai valstij. Zemessardzes mērķis ir iesaistīt Latvijas pilsoņus valsts teritorijas un sabiedrības aizsardzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!