Foto: DELFI Aculiecinieks
Restorāna "Sēnīte" apsaimniekotājs, SIA "Restorāns "Sēnīte"" ir oficiāli likvidēts, tomēr projekta attīstītāji nav atteikušies no cerības piesaistīt investoru un atdot padomju laikos slavenajai Vidzemes šosejas ēstuvei bijušo spožumu, meklējot potenciālos ieguldītājus nekustamo īpašumu biržā.

Ieraksts par "SIA "Restorāns "Sēnīte"" likvidāciju Komercreģistrā izdarīts pirms nedēļas.

Viens no uzņēmuma īpašniekiem, centrālās savienības "Turība" valdes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Urlovskis portālam "Delfi" pastāstīja, ka ilggadēji investoru meklējumi vēl joprojām nav devuši rezultātu, tāpēc objekts "izlikts nekustamo īpašumu biržā, tai skaitā uz Krieviju".

Urlovskis stāstīja, ka "Sēnīte" "izlikta biržā" ar galveno mērķi atrast kādu investoru, kurš vēlētos ieguldīt līdzekļus jau izstrādātajā aptuveni piecus miljonus latu vērtajā projektā, kas paredz zemes gabalā Vidzemes šosejas malā izbūvēt trīsstāvu viesnīcu, boulinga zāli un SPA centru. Tomēr, "ja nāks kāds ar nepieklājīgi labu piedāvājumu", pašreizējie īpašnieki varētu apsvērt arī "Sēnītes" pārdošanu. "Tomēr visvairāk mēs gribētu to attīstīt paši kopā ar kādu investoru," uzsvēra Urlovskis.

Viņš atzina, ka vairāki investori ir izrādījuši interesi par projektu, tomēr līdz līguma slēgšanai tā arī nav izdevies nonākt. "Tam ir nepieciešami lieli ieguldījumi un situācija ir tāda, kāda tā ir," sacīja Urlovskis, atzīstot, ka pašlaik projekta virzība ir apstājusies. "Gaidīsim labākus laikus," cerīgi sacīja uzņēmējs.

Restorāna ēkas graustu un zemi pēc SIA likvidēšanas apsaimniekos "Turība" valdes priekšsēdētājam un AS "Rīgas piena kombināts" (RPK) vadītājam Ivaram Strautiņam, RPK padomes priekšsēdētāja vietniekam Atim Sausnītim un Urlovskim pastarpināti piederošā SIA "Ave Astra". Objekts tiekot apsargāts un minimāli uzturēts, piemēram, aizklāti vandaļu izsistie stikli, stāstīja Urlovskis.

SIA "Restorāns "Sēnīte"" likvidāciju sāka jau pagājušā gada rudenī, taču vēl šogad jūlijā tā īpašnieki stāstīja, ka joprojām meklē investorus, kas vēlētos ieguldīt vismaz piecus miljonus latu vērienīgā objekta rekonstrukcijā. Arhitekta Deivija Širaka izstrādātais projekts paredzēja trīsstāvu viesnīcas, boulinga zāles un SPA centra izbūvi, tomēr plāni iestrēguši, nesekmīgi meklējot par finansējumu.

SIA "Restorāns "Sēnīte"" dibināta 2003.gada 3.novembrī un tās lielākie īpašnieki bija centrālā savienība "Turība" ar 44,8% un SIA "Ave Astra" ar 43,2%, kā arī Strautiņš, Sausnītis, Urlovskis un Juris Ozols, kuriem katram piederēja vēl pa 3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!