Foto: F64
Privatizācijas aģentūra (PA) piektdien nolēmusi darbam SIA "Lattelecom" padomē virzīt bijušo zemkopības ministru un deputātu Mārtiņu Rozi (ZZS), bijušo partijas "Jaunais laiks" (JL) ģenerālsekretāru un 9.Saeimas deputātu Uldi Gravu, kā arī aviokompānijas "airBaltic" padomes locekli Raiti Tukānu.

Kā informēja PA sabiedrisko attiecību pārstāvis Guntis Kārkliņš, lai kandidātus apstiprinātu un veiktu izmaiņas "Lattelecom" padomē, vēl nepieciešams dalībnieku sapulces lēmums.

PA informē, ka "Lattelecom" padomē turpinās strādāt tās priekšsēdētājs Gatis Kokins, padomes priekšsēdētāja vietnieks Leifs Anderss Gilders, kā arī padomes locekļi locekļi Jānis Grēviņš, Kārlis Krēsliņš, Ūve Larss Alms, Ivonna Djerfa, Jūakims Rolfs Sundstrems un Tīja Tuovinena.

Tas nozīmē, ka vietas padomē zaudēs Tautas partijas (TP) pārstāvis Reinis Bērziņš un "tēvzemiešu" pārstāve Inga Spriņķe.

Kā ziņots, jautājums par Rozes iecelšanu "Lattelecom" padomē tiek saistīts ar situāciju koalīcijā un Ievas Jaunzemes atkārtotu apstiprināšanu Konkurences padomes (KP) vadītājas amatā.

Brīva vieta "Lattelecom" padomē parādījās pēc tam, kad janvāra beigās padomes locekļa amatu pameta Arnis Luhse. Kopš 2010.gada decembra Luhse pilda VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja amata pienākumus.

51% "Lattelecom" pieder Latvijas valstij un 49% - Zviedrijas telekomunikāciju uzņēmumam "TeliaSonera".

Kopumā "Lattelecom" ir 11 padomes locekļi - seši no tiem pārstāv valsts kapitāldaļas, savukārt pieci pārstāv Ziemeļvalstu koncernam "TeliaSonera" piederošās daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!