Foto: LETA
Mobilo sakaru operatora "Tele2" apgrozījums pērn bijis 93,6 miljoni latu, un, salīdzinot ar 2009.gadu, tas samazinājās par 13%, bet peļņa – par 15%, informē uzņēmums.

Tomēr uzņēmuma peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA pērn sasniedza gandrīz 30 miljonus latu, informē uzņēmums.

"Tele 2" skaidro, ka apgrozījuma un peļņas no pamatdarbības samazinājums saistīts ar starpsavienojuma tarifu izmaiņām saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) prasībām un aso konkurenci mobilo sakaru nozarē.

Pērn "Tele2" samazināja izmaksas par 35% un uzņēmuma EBITDA rentabilitātes rādītājs saglabāts 32% apmērā.

Pagājušā gada beigās "Tele2" klientu skaits sasniedza 1 026 682. Pēdējo divu gadu laikā uzņēmuma kopējā klientu skaita izmaiņas svārstījušās 3 līdz 4% robežās, informē uzņēmums.

"Tele2" kapitālieguldījumi pērn sasnieguši 17 miljonus latu, uzstādot 180 bāzes stacijas visā Latvijas teritorijā. Šogad uzņēmums plānojot būtiski palielināt kapitālieguldījumu apjomu, veicot saprātīgas investīcijas tīkla infrastruktūras attīstībā un efektīvi plānojot 3G tīklu, informē "Tele2" vadītājs Valdis Vancovičs.

Turpmākajos gados "Tele2" mērķis esot palielināt tirgus daļu gan privātajā, gan uzņēmumu sektorā, kā arī saglabāt līdera pozīcijas priekšapmaksas pakalpojumu segmentā. Vancovičs norāda, ka "arvien pieaugošā klientu aktivitāte telekomunikāciju nozarē vieš optimismu par Latvijas ekonomikas pakāpenisku atlabšanu". Uzņēmums uzskata, ka kopumā 2010.gads telekomunikāciju nozarē bija stabilizācijas periods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!