Foto: DELFI
Uzņēmumu reģistra (UR) iepirkuma konkursā "Uzņēmumu reģistra informācijas sistēmas izstrāde un ieviešana" uzvarējusi piegādātāju apvienība SIA "Lursoft" un SIA "Lursoft IT", informēja Tieslietu ministrijas Administratīvā departamenta pārstāve Natālija Sivko.

Iepirkuma komisija nolēma minēto piegādātāju apvienību atzīt par atbilstošu iepirkuma nolikumā un specifikācijā izvirzītajām prasībām.

UR informācijas sistēmas konkursam bija pieteikušies divi pretendenti, no kuriem viens neatbilda iepirkuma nolikumā izvirzītajām pretendentu atlases prasībām.

Konkursa rezultāts paredz, ka valstij piederēs sava informācijas sistēma, kas nodrošinās UR deleģēto funkciju izpildi. Sistēma būs pieejama bez maksas valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī tiks nodrošināti elektroniskie pakalpojumi, kas paredz veidlapu un dokumentu iesniegšanu, kā arī izziņu un citas informācijas saņemšanu. Sistēmas izstrādi plānots finansēt no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem, un tās kopējās izmaksas ir 2,73 miljoni latu.

Sivko norādīja, ka konkursa rezultātā pieaugs UR loma informācijas sistēmas uzturēšanā, kam būs nepieciešams papildu finansējums no valsts budžeta un spēcīgi informācijas tehnoloģiju speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!