Kurzemes Tūrisma asociācija (KTA) plāno jau tuvākajā laikā izveidot jaunu zīmolu "Kurzemes produkts" jeb "Ražots Kurzemē", informē asociācija.

Zīmola mērķis būs pievērst uzmanību Kurzemei kā tūrisma galamērķim un izcelt Kurzemes savdabību, tradicionālo kultūru, amatniecību un gastronomisko mantojumu.

Jau tuvākajā laikā KTA apzinās Kurzemes vietējos ražotājus, kas ražo Kurzemes tradicionālos produktus un izstrādājumus - amatniekus, suvenīru un pārtikas produktu ražotājus, un aicinās iesaistīties jaunā zīmola veidošanā un popularizēšanā.

Kurzemes Tūrisma asociācija sadarbībā ar Latvijas Tūrisma attīstības aģentūru izstrādās īpašu preču zīmi, ar ko marķēs Kurzemes ražojumus, uzsverot, ka produktu no vietējiem materiāliem darinājis vietējais ražotājs. Tūrisma un mārketinga speciālisti palīdzēs radīt produktam pievienoto vērtību, izstrādājot katram ražojumam īpašu pievilcīgu iesaiņojumu, aprakstu vai noformējumu.

Preces ar Kurzemes produkta zīmi tiks piedāvātas pircējiem Kurzemes tūrisma informācijas centros un tūrisma uzņēmumos. Nākotnē šo zīmolu piedāvās izmantot arī lielražotājiem, kas darbojas Kurzemē un tirgo savu produkciju lielveikalos un specializētajos veikalos.

Paredzēts, ka pirmā Kurzemes ražojumu apzināšana un uzņēmēju iepazīstināšana ar projekta ideju notiks jau 26.novembrī KTA rīkotajā tūrisma gada noslēguma pasākumā "Lielais Jēkabs".

Kurzemes Tūrisma asociācija aicina atsaukties ražotājus, kas vēlas iesaistīties jaunajā Kurzemes popularizēšanas projektā. Ņemot vērā tirdzniecības specifiku, ražojumu (pārtikas produktiem) minimālajam derīguma termiņam jābūt vismaz 6 mēnešiem. Vairāk informācijas ikviens interesents var saņemt katras pašvaldības tūrisma informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!