Foto: AFP/Scanpix
Savā analītiskajā rakstā es vēlos atklāt metodes ar kurām, manuprāt, Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins centīsies saglabāt beztermiņa varu ar absolūtajām pilnvarām sev.

Putins ir aizgājis tik tālu, ka domājošam cilvēkam ir skaidrs, ka Krievijas diktators brīvprātīgi no varas neatkāpsies, jo labi apzinās, ka labākajā gadījumā viņu gaida Hāgas starptautiskais tribunāls par noziegumiem pret cilvēcību, sliktākajā -  postputina Krievijas valsts tiesa par noziegumiem pret  valsti un tautu. 

Putins ir cinisks pragmatiķis pēc rakstura, pietam tāds, kurš tic savai  īpašajai vēsturiskajai misijai Krievijas un Krievu pasaules glābšanas lomai. Psihologi šādu indivīda nepamatotu fantāziju uzbudinājumu  dēvē par lielummāniju vai šizofrēniju.  Pietam tāds, kurš nesatricināmi tic savu uzskatu un vārdu bezgrēcībai, neskatoties uz to, ka spēj izplatīt atklātus melus pasaules sabiedrībai, ticot, ka pasaule viņa teiktajam tic.

Patiesībā Putins labi apzinās, ka īstā viņa auditorija ir Krievijas tauta un varu viņš saglabās tikai tad, ja Krievijas tauta viņam ticēs kā bezgrēcīgam vadonim un būs gatava viņam sekot gluži kā Mesijai. Lai to panāktu Putina bruņojumā  ir trīs meli. Visi viņi ir par Krievijas, Krievu pasaules un Pareizticīgās baznīcas apdraudējumu. Pirmos mēs jau redzam, kad Putins atklāti Krievijas tautai melo, ka visas iekšējās ekonomiskās nelaimes ir naidīgās Rietumpasaules sazvērestības rezultāts.

Par laimi Dzelzs aizkars un līdz ar to PSRS sabruka 25 gadu atpakaļ un daudzi Krievijas pilsoņi paguva novērtēt Rietumpasaules demokrātijas sasniegumus un ekonomiskos labumus. Ilgi, it īpaši pašreizējo Rietumvalstu ekonomisko sankciju rezultātā, kad Krievijas iedzīvotāju labklājības un brīvības izpausmes līmenis strauji krītas, Kremļa propaganda nespēs uzturēt mītu par ārējā ienaidnieka ļaunprātībām. 

Tāpēc tiks izplatīts un jau tiek izplatīts mīts par iekšējo ienaidnieku jeb 5. kolonnu. Vēsturiski,  Krievijā iekšējo nemieru laikā, lai nolaistu iekšpolitiskās un varas krīzes radīto  spiedienu, varas pārstāvji gandrīz ar pirkstu norādīja uz ebrejiem, kā galvenajiem iekšējiem ienaidniekiem, jeb 5. kolonnu.

Tāpēc mani nerada izbrīnu šodienas Kremļa vienaldzība pret Krievijā brīvi notiekošajām neonacistu konferencēm un bez ierobežojumiem  maršējošajām  skūtgalvju un baikeru kolonnām, neskatoties uz to, ka Krievija regulāri pārmet Baltijas valstīm par itkā fašisma atdzimšanu. Krievijā " Kristāla nakts " vairs nav aiz kalniem. Krievijas ebreji būs nākošais uzbrukuma  mērķis, lai Putins paliktu pie varas. 

Trešie meli - reliģiozais faktors. Katrs no jums ir liecinieks tam, ka Kremlis un Pareizticīgā baznīca iet vienā solī, jo oficiālā vara no reliģijas  vairs ne ar ko neatšķiras. Es apzināti aizvietoju vārdu ticība ar reliģiju, jo Kremlis ir kļuvis par oficiālo Krievijas reliģiju, kura piesedzas ar  Pareizticīgās baznīcas garīgo deķīti.  

Kad "parazīti un afēristi" ebreji  tiks izdzīti no Krievijas, augstu reitingu saglabāšanai Putins izmantos Pareizticīgās baznīcas faktoru pret musulmaņiem savas varas nodrošināšanai.  Nevienam nevajag šaubīties par to, ka Krievijas Federālais Dienests ļoti profesionāli spēs nodrošināt  vajadzīgo notikumu attīstību. 

Vajadzības gadījumā  Putins viegli novērsīsies arī no sava čečenu "dēla" Ramzana Kadirova.  Tad arī tiks pasludināts trešais mīts par pareizticības apdraudējumu. Un lai nemulsina jūs nevienu šāda Putina rīcība. Viņš šajā jautājumā uz pasauli var skatīties ar nevainīga bērna ačtelēm ( un smīkņāt par vientiesīšiem ).

Viņš ir pasludināts par Krievu pasaules glābēju, nevis kaut kādu citu tautu glābēju, lai arī Krievija ir daudznacionāla valsts. Vai pamanījāt šo nomaskēto āķīti? Esmu pārliecināts, ka šie  Putina trīs meli pietiekoši nodrošinās viņam augstus reitingus tautā neierobežotu  pilnvaru  saņemšanai  uz troni Kremlī  līdz savai kapa malai. Nevaru apgalvot tieši, bet man ir stingra pārliecība, ka Vladimirs Putins ļoti labi ir iepazinies ar "Mein kampf"  manifestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!