Latvijas valsts portāla "latvija.lv" izgatavošanas un uzturēšanas izmaksas (līdz 2009. gadam) ir samērāmas ar ieguldītajiem resursiem un atbilst vidējai tirgus cenai nozarē.
"Latvija.lv" nav parasta interneta lapa, ar ko tā pašreiz tiek salīdzināta no nelielu mājas lapu izstrādātāju puses, bet gan galvenais e-pārvaldes kanāls starp valsti un tās iedzīvotājiem. Var droši prognozēt, ka nākotnē portālu ikdienas apmeklēs tūkstošiem Latvijas un ārvalstu apmeklētāji, tāpēc tam ir jāatbilst visaugstākajiem standartiem funkcionalitātes un drošības ziņā.

Valsts portālu var dēvēt arī par Latvijas vizītkarti internetā, tomēr tā nav vienkārša vizītkarte, bet gan IT sistēma, kura veidota tā, lai organiski iekļautos citos valsts un pašvaldību realizētajos e-pārvaldes projektos.

Tieši lietotājiem neredzamā portāla daļa un drošības prasa lielākos finansiālos ieguldījumus. Nākotnē tieši ar šīs lapas palīdzību iedzīvotāji varēs veikt lielāko daļu e-pakalpojumus, piemēram, elektronisko dzīvesvietas deklarēšanu, vai piedalīšanos vēlēšanās internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!