“Delfi” portālā 23.martā ievietotais Raivja Dzintara raksts satur rasistisku propagandu un ir tipisks naida kurināšanas pret cittautiešiem piemērs. Turklāt jau pirms šādas publikācijas ievietošanas “Delfi” redakcijai vajadzēja vismaz pamēģināt izprast, kādas diskusijas tas izsauks starp komentāru rakstītājiem.
Par apvienības "Visu Latvijai" (kuru autors pārstāv) ideoloģiju vispār neizteikšos. Vai “Delfi” redakcijas pārstāvji ir apmeklējuši viņu web-lapu, lai noskaidrotu, kam jūs dodat iespēju reklamēt savas idejas jūsu portālā?

Mans viedoklis ir šāds - šī materiāla publicēšana ir bezatbildīga rasisma propagandas atbalstīšana. Tāpēc lūdzu “Delfi” pēc iespējas ātrāk šo rakstu novākt un nopublicēt redakcijas atvainošanos visiem cilvēkiem, kurus šis raksts varējis aizskart.

Alternatīva, protams, bija vienlaicīgi ar Dzintara raksta publikāciju ievietot portālā redakcijas paskaidrojumu, kurā būtu skaidri izteikts, tas, ka “Delfi” redakcija neatbalsta rakstā izteiktos rasistiskos viedokļus un publicē rakstu tikai tāpēc, lai atklātā diskusijā šādi uzskati tiktu atspēkoti. Tāpat arī varēja atslēgt iespēju rakstīt komentārus šim rakstam, ņemot vērā paredzamās rasisma izpausmes komentāru sadaļā. Diemžēl, šī iespēja jau palaista garām.

Ceru, ka “Delfi” redakcijas darbinieki ņems vērā manus iebildumus un izdarīs to, ko izdarītu katrs sevi cienošs laikraksts, TV vai radio. Pretējā gadījumā jāsecina, ka “Delfi” kļuvis par atklātu forumu tādiem ekstrēmiem uzskatiem kā rasismam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!