Foto: Cehs.lv kolāža
Katram no mums ir vismaz viens "draugs", kurš ir tik stilīgs, ka nespēj to paturēt pie sevis, tāpēc visu laiku uzbāžas ar wannabe gudriem un pamācošiem tekstiem. Izdzirdot "Double Coffee ir baigais mēsls, es dzeru tikai Starbucks..." un līdzīgus tekstus, roka pati no sevis savelkas dūrē un ir jāapkopo visas labās domas, lai neļautu tai automātiski lidot šī cilvēka sejas virzienā. Apskatīsim frāzes, kuras katrs no jums ir dzirdējis.

"MP3 nogalina mūziku, es klausos tikai vinilu..."

"Jā, vinilā skaņa ir izteikti mīkstāka..." Paldies par šo vērtīgo informāciju, Mocart, es, savukārt, zinu, kas tūlīt paliks mīksts, ja turpinās gvelzt šādas muļķības. Esmu gatavs saderēt, ka, ja šādam pašpasludinātam melomānam vispirms atskaņotu plati, bet pēc tam normālu audio failu, viņš nespētu noteikt atšķirību, ja vien plate nesāktu čerkstēt. Būsim reāli - ja vien tu neesi prasmīgs DJ, kurš pelna naudu mainot plates diskotēkās, šim plastmasas ritulim ir tikai sentimentāla vērtība.

"Tu skaties filmas mājās? Labu filmu iespējams izbaudīt tikai kinoteātrī..."

Protams, lai pilnībā izbaudītu bojeviku, man vajag atrasties vienā telpā ar divsimt cilvēkiem, kas sinhroni stumj savās sejās ēdienu pa taisno no spaiņa. Man vajag, lai blakussēdētājs visu laiku spīdina man acīs savu telefonu, aizmugurē sēdošais spārda manu krēslu, bet nedaudz tālāk kāda māmiņa savai lasīt neprotošajai atvasei lasa priekšā subtitrus, jo viņai šķiet, ka piecgadīgam bērnam laiks iepazīties ar Tarantino daiļradi. Man vajag, lai kāds sadzēries lohs neadekvāti skaļi smejas un filmas laikā piecas reizes lien man garām, lai aizietu uz tualeti un pēc vēl kāda alkohola. Parasti kinoteātri izbaudu tik ļoti, ka nosolos to vairs nekad neapmeklēt.

"O, tev ir televizors, haha? Neesmu to skatījies jau piecus gadus..."

Viņš skaļi paziņos, ka TV jau sen vairs neko labu nerāda, tomēr internetā būs noskatījies visus raidījumus "TE", "Adreses" un "Sirmā kulta ēdieni". Tāpat, ierodoties ciemos, viņš no tava televizora nespēs atraut acis. Pat reklāmu laikā. Šiem varoņiem ir ļoti raksturīgi par tā saucamās idiotu kastes neskatīšanos lielīties internetā. Tiesa, kā teica kāds gudrs cilvēks - neskatīties televizoru un lielīties par to internetā ir tāpat, kā cirst vēnā heroīnu un lielīties, ka neesi alkoholiķis.

"Vegeta? Acīmredzot, tu pilnīgi neko nesajēdz no gatavošanas..."

Līdzīgi kā visi, kas nopirkuši spoguļkameru sāk sevi uzskatīt par fotogrāfiem, cilvēki, kas noskatījušies pāris Gordona Remzija pavāršovus uzskata, ka ir šefpavāri. Tas gan neizskaidro milzīgo naidu pret Vegetu, kas ir parasts sāls, cukura, kaltētu dārzeņu un citu garšvielu maisījums. Esmu vienkāršs latvietis un uz savas tomātmaizes vēlos redzēt Vegetu, nevis rozā Alpu sāli. Un vārot pelmeņus es klāt beru Vegetu, nevis safrānu. Iepūtiet.

"Pa īstam ziemu izbaudīt var tikai tad, ja tev ir Subaru..."

Ir jābūt īpaši apdāvinātam cilvēkam, lai iedomātos, ka spēja atļauties nopirkt Subaru tevi automātiski padara par kaut kādu rallija dievu un auto vadīšanas virtuozu. Patiesībā tas norāda tikai uz viduvēju gaumi un problēmām ar dzimumlocekļa izmēru. "Skatieties uz mani - es māku noraut rokasbremzi!!!" Ar pilnpiedziņu braukt mācētu pat astoņgadīgs bērns. Labāk pamēģiniet izbraukt apledojušu Slāvu apli ar trīslitrīgu 89-tā gada Ford Scorpio, kuram atteikušās bremzes un uzliktas nobrauktas vasaras riepas - pēc tam parunāsim par prasmēm.

"Fonds "Viegli" ir lielisks, jo viņi izmanto Ziedoņa dzeju..."

Patiesībā fondam "Viegli" vajadzēja pārstāt eksistēt jau pēc pirmā albuma, bet šķiet, ka viņiem to neviens vēl nav pateicis. Fonds "Viegli" ir lieks. Katrs nākamais fonda albums atgādina pašmērķīgu masturbāciju uz veciem lauriem. "Mīliet mūs vai arī jūs necienāt Ziedoni!" Man fonda dalībniekiem ir tikai viens jautājums: kā jums šķiet - Imantam Ziedonim patiktu, ka jūs plēšat 25 € par koncerta biļetēm, kurās dziedat viduvējas dziesmas ar meistara tekstiem? Paldies, drīkstat arī neatbildēt.

"Redzēji pēdējo Skuteļa stendapu? Viņš ir tik smieklīgs..."

Nē.

"Gaļa? Nesaprotu, kā tu spēj ēst līķi..."

Ir ļoti jauki, ka ir cilvēki, kas neēd gaļu. Arī man ļoti garšo dažādi veģetāri salāti, jo tie ir lieliska piedeva īstam ēdienam. Novērtēju, ka ir cilvēki, kuru lielākais dzīves prieks ir visiem stāstīt, cik lieliski ir diedzēt redīsus, tomēr varbūt labāk parunāsim par kaut ko normālu? Piemēram cūku bērēm un to, kā es pēc tām ņukāju iekšā asinsdesu.

Nobeigumā īsa anekdote par vegāniem:
Lidmašīnā mirst cilvēks, stjuarte izmisusi kliedz: "Vai starp pasažieriem ir kāds ārsts?!"

Pieceļas vegāns un saka: "Es esmu vegāns".

HAHAHA!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!