Latvijas policija joprojām pielieto tās pašas metodes, kas tika izmantotas OMON “kaujas” uzdevumu veikšanai. Nakts reidos pa Rīgas deju klubiem dodas “draudzīgs” 20 cilvēku darba kolektīvs, kas ierodoties izvēlētajā deju klubā, tā publikai un darbiniekiem pilnā mērā demonstrē savu varas kāri.
2001. gada 20. jūlijā es biju ļoti nepatīkami pārsteigts redzot, kā policija ielaužas vienā no mazākajiem un atmosfēras ziņā labsirdīgākajiem naktsklubiem “Metro”. Kluba saimniekiem tika pavēlēts pārtraukt visas izklaides lai policisti varētu pārbaudīt dokumentus un roku locītavas visai publikai. Kā jau šajā klubā tas bija gaidāms tad nekādu strapgadījumu pārbaudes laikā nebija. Publika izdarīja visu, kas no tās tika prasīts un policisti varēja doties prom, taču ar to viss vēl nebeidzās.

No ne tik senas vēstures mums būtu jāatceras, ka kluba “Metro” direktors Guntis Vanags gan ar personīgu vizīšu palīdzību, gan arī ar publikāciju palīdzību ir centies risināt policijas klubu reidu jautājumu par problēmu uzrādot to, ka šādi apmeklējumi publikai it ne maz nesagādā patīkamus mirkļus un būtībā grauj gan vakara atmosfēru, gan arī kluba imidžu.

Konkrētajā piektdienas vakarā pēc policistu vārdiem : “Apsveicu, jūsu klubā nav neviena narkomāna” Guntis atkal gribēja nelūgtajiem viesiem likt saprast, ka uz šo klubu nav pareizi braukt 20 cilvēku sastāvā jo var izrādīties, ka kādreiz vīru formās ir vēl vairāk kā pašu apmeklētāju. Viņa vārdi bija : “Trīs cilvēku sastāvā nāciet kaut vai katru nedēļu, bet tas jau ir par traku “.

Varas kārie policisti nesaprata kādas gan tiesības varētu būt vienas izklaides iestādes direktoriņam viņiem norādīt kā rīkoties. Tā vietā lai saprastu, ka Guntis tiešām ir gatavs sadarbībai ar policiju viņi izlēma to sodīt. Tika veikta papildu pārbaude, kurā direktora kabinetā atrasti 160 kompaktdiski starp kuriem 3 bija nelicenzēti (es gribētu redzēt viņu pašu fonotēku) un bārā atklāta čeku un kases starpība par Ls 1. “Nu vai bija vērts taisīt traci?” ar izgāztu krūti un milzīgu lepnumu ģīmī jautāja viens no dienas varoņiem.

Dod Dievs lai šis konflikts atrisinātos bez sankcijām pret klubu Metro – pret likumu vienu no lojālākajiem klubiem Latvijā, bet atbildot uz virsrakstā uzdoto jautājumu Latvijas policija tomēr ir daudz labāka. Pa seju taču nevienam nesita...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!