Foto: LETA

Nesen notikušie terorakti Beļģijā no jauna apliecina, ka pat turīgu valstu drošības dienestiem nav iespējams novērst visus apdraudējumus, kurus rada imigranti no Āfrikas un Tuvo Austrumu reģiona.

Nevajag dzīvot ilūzijās, ka Latvijas drošības iestādēm būs iespējams novērst apdraudējumu, ja Latvijā izveidosies jauna, skaitliski liela, sveša, valstij naidīga kopiena. Ņemot vērā noziedzības un terora pieaugumu Rietumeiropas valstīs, kuras ir uzņēmušas lielu skaitu imigrantu, M. Kučinska valdībai ir jārīkojas atbildīgi, atsakoties no L. Straujumas valdības kļūdaini pieņemtā lēmuma par 776 patvēruma meklētāju uzņemšanu.

Masveida imigrācija, kura tiek maskēta ar palīdzību bēgļiem, rada tiešus draudus Eiropas drošībai. Sociālas problēmas, noziedzības un terorisma pieaugums ir sekas, kuras mēs redzam jau šobrīd. Integrācija un drošības dienestu profesionalitāte nav risinājums.

Jo ilgāk vairāku Eiropas valstu politiķi nespēs atzīt pieļautās kļūdas un turpinās melot sabiedrībai par imigrantu labajiem nolūkiem, un jo ilgāk mediji šos melus izplatīs, jo smagākas būs sekas.

Eiropai ir iespējas visu vērst uz labo pusi, ja būs politiskā griba. Ir pilnībā jāpārtrauc pabalstu izmaksa un citu sociālo labumu sniegšana patvēruma meklētājiem. Ir jānosaka naudas sodi tiem, kuri ir melojuši valsts iestādēm par savu personību, izcelsmes valsti vai citiem apstākļiem. Ir jānostiprina Eiropas ārējās robežas. Iespējami īsā laikā ir jāveic nelikumīgi ieceļojušo personu deportācija uz izcelsmes valsti vai tuvāko drošo valsti.

Šobrīd Latvijas iedzīvotāji var justies drošāk par jebkuras Rietumeiropas valsts iedzīvotājiem. Tā ir vērtība, kura ir jānosargā. Latvijai nevajag uzņemt imigrantus, kuri atnesīs jaunas problēmas Latvijai. Mums ne tikai jāpieņem lēmumi, kas atturētu imigrantus no ierašanās Latvijā, bet arī jāatsakās no lēmumiem, kuri piespiež mums uzņemt ieceļotājus no citām Eiropas valstīm.

Patiesi sabiedrotie sapratīs Latvijas rīcību. Sarežģītos ģeopolitiskajos apstākļos mēs nevaram atļauties vājināt savu valsti, radot jaunu nopietnu problēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!