Foto: LETA
Šķiet neticami, ka kādā Eiropas Savienības (ES) galvaspilsētā vispār ir iespējams tas, kas šobrīd norisinās uz vairākām Rīgas centrālajām ielām. Barona ielas remonts jau ilgstoši turas rīdzinieku apsmiekla objektu topa augšgalā, taču joprojām nekas nemainās. Ja tikai nekļūst arvien sliktāk.

It kā būtu jāpriecājas, ka vairāk nekā gadu pirms pašvaldību vēlēšanām Rīgas dome attapusies, ka tās funkcijās ietilpst arī pilsētas ielu stāvokļa sakārtošana. Tie, kam pēdējā laikā izdevies paceļot pa Latviju, būs pamanījuši, ka Rīgas galvenās ielas līdz šim bija sliktākā stāvoklī nekā teju jebkuras citas pilsētas ielas valstī. Tagad, kā komentāros izteikušies arī vairāki rīdzinieki, daļa ielu Rīgā izskatās esam vēl sliktākā stāvoklī nekā bija pirms remonta. Kā tas maz ir iespējams?

It kā Rīgas domes darba ētika vairs reti kuru spēj pārsteigt. Taču Barona iela ir īpašs gadījums. Tiesa, tikpat īpašs kā, piemēram, "izcilā" "Rīdzinieka kartes" ieviešanas kampaņa, ar nanotehnoloģijām mazgātie trolejbusi vai pamācības portālā rīdziniekiem, kā pareizi pagatavot zemeņu ievārījumu. Valstī, kurā ceļu būvdarbu sezona ir īsa, ielas remontdarbi tika iesākti pagājušā gada rudenī. Un jau pēc pāris mēnešiem, iestājoties ziemai, tika atkal pārtraukti.

Arī Brīvības un Lāčplēša ielas remonts tika iesākts vien vasaras vidū – 21. jūlijā. Redzot ielu šī brīža stāvokli, rodas aizdomas, ka pastāv risks tos nepabeigt arī līdz šī gada septembrim, kā to iedzīvotājiem laipni solīja Rīgas dome. Tas nozīmē, ka vēl aptuveni gadu visiem Rīgas centra autobraucējiem būs jāsadzīvo ar lieliem un gana mokošiem sastrēgumiem. Turklāt šī sadzīvošana nebūs kāda mistiska force majeure, bet gan neprofesionālas plānošanas un darbu organizācijas rezultāts, kas jau kļuvusi par Rīgas domes vizītkarti.

Arī gandrīz gadu remonta stāvoklī esošās Barona ielas šī brīža stāvoklis neiztur nekādu kritiku. Jāpiekrīt vēl kādam rīdziniekam, kurš norādīja, ka atsevišķi ielas posmi rada asociācijas ar karu – izsvaidīti bruģakmeņi, sazāģētas ietves un nenovāktas smilšu kaudzes.

Šī iela atgādina virtuvi pēc tam, kad kāds amatieris pirmoreiz gribējis pagatavot kulinārijas meistardarbu. Netīri trauki, galds nobērts ar miltiem un ēdiena atliekām, bet cepešpannā lepni dziest nenosakāmas formas un satura pārtikas izstrādājums.

Šķībi un nesakarīgi ieliktais bruģis tikpat labi raisa asociācijas arī ar pirms diviem gadiem notiekošo Ziemas olimpisko spēļu ciematiņā Sočos, Krievijā, kur iemītnieki pieredzēja durvis bez rokturiem, kontaktus, kas brīvi karājās ārā no sienas, vai divus bez starpsienas kopā saliktus tualetes podus.

Turklāt lielu daļu Barona ielas remonta strādnieku tik dārgā laika aizņem mēģinājumi labot iepriekš pieļautās kļūdas. Šis ir tikai kārtējais gadījums, kas uzskatāmi apliecina Rīgas varas darba "tikumu", strādājot nekompetenti, neprofesionāli, nesaimnieciski un pie tam ar ļoti šaubīgu godaprātu. Interesanti, kam vēl iespaidīgākam ir jānotiek Rīgas centrā visu iedzīvotāju acu priekšā, lai mēs pārstātu ticēt un atbalstīt šādu pilsētas vadības darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!