Foto: Privātais arhīvs
Studiju prakse ir iespēja jauniešiem izglītības iestādē iegūtās zināšanas redzēt un pārbaudīt praksē. Tā ir arī realitātes pārbaude tam, vai izvēlētais profesionālais ceļš ir tas, kuru turpināt. Prakse veido pieredzi, kuru no jauniešiem tik daudz prasa, bet vai pieredze ir vienīgais, ko jaunietim saņemt par ieguldīto darbu? Mēs strādājam ar praktikantiem un cienām viņu darbu, tāpēc zemāk daži argumenti, kāpēc novērtējam praksē pavadīto laiku ar finansiālu atlīdzību.

Bieži vien tiek dzirdēts, ka praktikanti darba vietās tiek izmantoti kā lētais darba spēks – tā vietā, lai algotu patstāvīgu darbinieku, darba devēji izvēlas izmantot praktikantu palīdzību – kā beidzas viena praktikanta prakses laiks, praksē tiek pieņemts nākamais.

Ja no kāda skatu punkta, tas uzņēmējiem var likties izdevīgi, tad no otras puses varu norādīt uz to, ka tas noteikti nepalīdz piesaistīt un noturēt talantus, un nodrošināt nepieciešamo servisa kvalitāti, jo, vai tie studenti, kas var atļauties strādāt bez samaksas, vienmēr būs tie spējīgākie un zinošākie darbinieki?

Gan no uzņēmuma skatu punkta, gan no studenta perspektīvas, prakse ir labs veids, kā testēt iespējamās nākotnes darba attiecības. Mēs varam novērtēt, vai praktikantam ir nepieciešamā attieksme un interese par darbu, un cik prasmīgi ir jaunieši.

Savukārt praktikantiem ir iespēja ne tikai redzēt un izmēģināt dažādus amatus uzņēmumā, izprast, kas interesē vairāk un kas mazāk, bet arī secināt, vai viņu saista un vieno uzņēmuma vērtības, un vai viņš saredz perspektīvas turpmākai izaugsmei.

Ja praktikanti prakses laikā veic reālu darbu kopā ar citiem darbiniekiem, kas ir nepieciešams uzņēmumam, tad tas ir pietiekams iemesls, lai ne tikai mutiski, bet arī finansiāli atlīdzinātu par padarīto.

Lai arī ne visiem jauniešiem, uzsākot pirmo praksi, ir visas nepieciešamās iemaņas, tikai darot var iemācīties, ko un kā paveikt. Mēs to kā darba devējs apzināmies. Mēs redzam, ka jaunieši ir motivēti, ātri mācās, tāpēc esam gatavi ne tikai investēt laiku apmācībā, bet arī atlīdzināt par paveikto.

Motivācija un interese par darbu, kā jau iepriekš minēju, ir īpašības, kuras mēs sagaidām no jauniešiem, profesionālās gaitas uzsākot. Arī mērķtiecībai ir liela nozīme – tā vairo ambīcijas un ļauj jaunietim pašam adekvāti apzināties savas stiprās puses. Mērķtiecība arī ir tā, kas jaunieti urda meklēt iespējas, kā kļūt patstāvīgākam, kā iegūt finansiālu pamatu zem kājām, un kā kāpt pa karjeras kāpnēm. Un prakse ir viena no iespējām, ko studiju starplaikā var izmantot šim mērķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!