Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā publiskajā telpā tika izplatīta "Liepājas metalurgs" ledus halles direktora Kārļa Dreņģera atklāta vēstule medijiem, kurā viņš paudis neapmierinātību ar Latvijas Hokeja federācijas bezdarbību un prezidenta Kirova Lipmana meliem.

Dreņģers vēstulē uzsvēris, ka LHF vispirms ir apsolījusi vismaz vienu Latvijas - Krievijas pārbaudes spēli sarīkot Liepājā, bet pēc tam, LHF oficiāli paziņoja, ka tomēr abi mači tiks aizvadīti "Arēnā Rīga", tādējādi paužot neizpratni, kāpēc Lipmans tik ļoti nemīl Liepāju.

Atsaucoties uz "Liepājas metalurga" ledus halles direktora Kārļa Dreņģera vēstuli, LHF paskaidro, kāpēc Liepājā nenotika savstarpēji vienotā pārbaudes spēle. Zinot Liepājas pilsētas lielo interesi par sportu, it īpaši hokeju, LHF piedāvāja "Liepājas metalurga" ledus hallē aizvadīt ne tikai vienu no divām plānotajām Latvijas - Krievijas pārbaudes spēlēm, bet arī Olimpisko sieviešu kvalifikācijas turnīru, kurā bez Latvijas izlases piedalījās Austrijas, Itālijas un Dānijas izlases. Ar priekšlikumu, ka daļēji jāfinansē sieviešu olimpisko kvalifikācijas turnīrs. Savukārt visi pārbaudes spēlē gūtie ienākumi no biļešu tirdzniecības tiktu "Liepājas metalurgs" ledus hallei.

Pēc līguma projekta un tāmes sagatavošanas 28. augustā no "Liepājas metalurgs" ledus halles direktora Kārļa Dreņģera tika saņemta vēstule, kurā viņš atsakās no LHF piedāvājuma Liepājā sarīkot Latvijas - Krievijas pārbaudes spēli un sieviešu olimpisko kvalifikācijas turnīru (citēta vēstule): "SIA "Liepājas metalurgs" ledus halle augsti vērtē tai izrādīto godu uzticot šāda mēroga pasākumu organizēšanu. Ņemot vērā šī brīža ekonomisko situāciju, esam pārliecināti, ka neviena ledus halle Latvijā nevar atļauties sponsorēt šāda mēroga pasākumus un arī ledus halle "Liepājas metalurgs" neredz iespēju saskaņā ar Jūsu piedāvātā līguma nosacījumiem finansēt minēto sacensību rīkošanu."

Tieši ekonomiskā situācija šobrīd diktē, kur un kā izdevīgāk sarīkot vienu vai otru sporta pasākumu, tieši tāpēc identisks piedāvājums tika izteikts "Vidzemes Olimpiskajam centram" Valmierā, kurš no šāda piedāvājuma neatteicās. Atšķirībā no Liepājas, Valmiera spēja vienoties ar LHF par sapratīgu veicamo finansējamo darbību sadalīšanu. "Vidzemes OC" atrada iespēju sponsorēt transporta izdevumus tiesnešiem un Latvijas komandai, piešķirt 30% atlaidi ledus īrei, viesu komandas izmitināšanu viesnīcā "Naktsmājas" un to ēdināšanu halles kafejnīcā.

Līdz ar to būtu "muļķīgi" teikts, ka LHF neveicina hokeja popularizēšanu reģionos. Svētdien, 11. novembrī noslēdzās sieviešu olimpisko kvalifikācijas turnīrs hokejā un visi ārzemju viesi un IIHF sacensību pārraugi uzsvēra augsto organizatorisko līmeni un pilsētas viesmīlību. Atgādinām, ka ieeja uz visām olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēlēm Valmierā bija bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!