"Man liekas smieklīgi, ka vairākkārt atliek mēnešiem, nedēļām Aviācijas universitātes ēku jautājuma skatīšanu, jo tāda neizlēmība neko būtisku neatrisina," atzina Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) dekāne Inta Brikše, kad "DELFI Versijas" lūdza viņu komentēt vakar valdības pieņemto lēmumu vēl uz divām nedēļām atlikt lēmumu par bijušās Rīgas Aviācijas universitātes (RAU) īpašumiem.
LU SZF pašlaik darbojas divos stāvos vienā no četrstāvīgiem bijušās RAU korpusiem. LU no saviem līdzekļiem šo telpu remontā un aprīkojumā ieguldījusi 283 tūkstošus latu. Šodienas laikrakstā "Diena" I.Brikše izlasījusi, ka valdībā nolemts visas bijušās RAU telpas vai nu privatizēt vai izsolīt. Šāds lēmums nozīmētu, ka LU SZF vai nu pēc pusgada ilgas darbības jāmeklē jaunas telpas, vai arī ar laiku būs jāmaksā noma jaunam īpašniekam.

Par to, ka vakar valdības sēdē darba grupai tomēr uzdots apzināt, kādas telpas nepieciešamas LU un Rīgas Tehniskai universitātei, I.Brikše uzzināja tikai no NIP žurnālista. "Šādas neprecizitātes ietekmē lietā iesaistīto cilvēku nervus," uzsvēra dekāne.

Pēc preses ziņām RAU parādi joprojām mērami aptuveni ap 2 miljoniem latu. Jau pērn RAU likvidatore Māra Frankevica NIP atzina, ka diez vai no ēku pārdošanas izdosies iegūt vairāk par pāris simtiem tūkstošu latu. Pārsvarā visās ēkās ir nomnieki un nav jābūt īpašām zināšanām likumdošanā, lai saprastu: Lai kā arī valdība nenosauktu šo procesu - par privatizāciju vai izsolēm, - līdzšinējiem nomniekiem būs pirmpirkuma tiesības un pretenzijas par cenas samazināšanu dēļ nomnieku veiktajiem līdzšinējiem ieguldījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!