Vakar pievakarē Rīgas domes Informācijas departaments pavēstīja, ka šonedēļ, pretēji iepriekš paredzētajam, nākamā domes sēde tomēr netiks sasaukta. Tas nozīmē, ka turpmākie – vicemēru un komiteju vadītāju - amati līdz nākamajai nedēļai netiks sadalīti un, kamēr citas pašvaldības sāk darbu, Rīgā turpinās politiskā tirgošanās.
“Bojārs esot izlēmis nākamo domes sēdi, kurā tiks ierosināts izdarīt grozījumus Rīgas domes nolikumā, sasaukt 3.aprīlī”, tā teikts oficiālajā paziņojumā. Attiecībā par nolikumu – runa ir par tēvzemiešu priekšlikumu par vienu mēra vietnieku bez komisijas vadītāja funkcijām.

Vakar tā arī nekļuva skaidrāks paradokss balsojumā par Sergeju Dolgopolovu, kas saņēma 41 deputāta balsis, tātad – arī no valdību veidojošo koalīcijas partiju deputātiem. Tēvzemieši vakar noliedza savu līdzdalību, piesaucot iekšējo kontroli ar vienas krāsas pildspalvām balsošanas zīmju aizpildīšanā. Par Tautas partiju un “Latvijas ceļu” ziņu nav.

Tai pat laikā tieši par tēvzemiešiem vakar izteicās tas pats Dolgopolovs, intervijā izsakot cerību, ka “ ka sociāldemokrāti, slēdzot sadarbības līgumu ar TB/LNNK, ievēros tos principus, kuri jau iepriekš noteikti PCTVL un sociāldemokrātu sadarbības koordinācijas līgumā.” Tātad, Dolgopolovs, pēc tam, kad tēvzemieši paziņojuši par aiziešanu opozīcijā un to, ka viņiem “nav vietas koalīcijā”, paredz “sadarbības līgumu” starp LSDSP un TB/LNNK... Vai tās ir tikai Dolgopolova fantāzijas? Tiklab nē kā jā. Pēc viņa teiktā, vakar sarunās ar TB/LNNK sociāldemokrāti piedāvājuši jau konkrētu amatu sarakstu - vicemēra un četru komiteju vadītāju amatus, un tēvzemieši piedāvājumu apspriedīšot šodien valdes sēdē.

Attiecībā par amatu dalīšanu jāpiebilst vēl viena versija. Pagaidām lielākā uzmanība tiek koncentrēta uz domes vadību un komitejām. Tomēr jāatceras lielo amatu daudzumu gan priekšpilsētu direkcijās, gan pašvaldības uzņēmumos, par ko jaunie galvaspilsētas varneši pagaidām tikpat kā nerunā. Ne mazāk neprognozējami par politiskās varas maiņu var būt process, ja LSDSP un PCTVL, pretēji publiski paustajam aicinājumam uzņemties kopīgu atbildību, sāktu masveidā mainīt personālijas pilsētas izpildvarā, ne tikai atceļot apšaubāmas amatpersonas, bet vienkārši gādājot darbu “savējiem”, neatkarīgi no profesionāliem kritērijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!