Foto: Publicitātes foto

Bulgāru izcelsmes britu arhitekts Cvetans Toškovs izstrādājis neparastu trīsdimensiju projektu ar nosaukumu City in the Sky (Pilsēta debesīs), kas ir spilgts futūrisma paraugs arhitektūrā.

Pēc paša autora vārdiem, galvenā ideja ir augstu debesīs vai pat virs mākoņiem izveidot oāzi, kurā ikviens no piesārņotās lielpilsētas vides noguris cilvēks varētu rast patvērumu no bezgalīgā trokšņa, stresa un kņadas.

Par šīs koncepcijas pamatu tika ņemts lotosa zieds, jo, pēc autora vārdiem, šis zieds ir unikāls ar savu spēju uzplaukt duļķainā vidē un vienlaikus palikt absolūti tīrs un pilnīgs.

Protams, krāšņās augstceltnes, kas harmonizē ar apkārtējās vides ainavām, nav nekas cits kā utopiska vīzija par ideālu nākotnes pilsētu.

Sākotnēji Toškova makets bija izveidots projekta Megatropolis ietvaros, kurā vairāki arhitekti prezentēja savas vīzijas par "mega attīstītu nākotnes pilsētu". Pats projekts tika apturēts, bet "futūristiskās paradīzes" koncepts netika aizmirsts un ir iemantojis plašu popularitāti virtuālajā vidē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!