Basketbols Latvijai vairākkārt atnesis spožu slavu. Mēs esam starp labākajiem - šī apziņa devusi daudz prieka, gandarījuma un lepnuma.
Tieši pirms 30 gadiem, apliecinot augstu meistarību, basketbola klubs "VEF Rīga" izcīnīja tiesības startēt PSRS čempionāta augstākajā līgā. Mēs gribam nodrošināt turpinājumu. Arī pēdējo gadu notikumi basketbola pasaulē skaidri apliecinājuši sabiedrības joprojām lielo interesi par šajā sporta veidā notiekošo.

Tāpēc mēs atjaunojam Latvijas basketbolā īpašo klubu "VEF Rīga". Klubu, kas PSRS beigu posmā spilgti simbolizēja un stiprināja Latvijas valstiskuma apziņu un mūsu tautas identitāti. Klubu, kas izaudzinājis basketbolistus, ar kuriem lepojas visa Latvija un kuru sasniegumus zina pasaule. Valdis Valters, Igors un Raimonds Miglinieki, Gundars Vētra, Kārlis Muižnieks, Ainars Bagatskis, Ivars Žvīgurs, Andris Jēkabsons.

Arī šodien Latvijā ir daudz talantīgu un perspektīvu jaunu basketbolistu, taču nav kluba, kas augsto sasniegumu vietā par galveno mērķi būtu izvirzījis jauno spēlētāju kalvi.

Mēs kļūsim par jauno basketbolistu laboratoriju. Pieredzējuši, sevi pierādījuši profesionāli treneri, kvalitatīva materiāli tehniskā bāze un stabils finansējums būs tam priekšnosacījumi.

Nevis leģionāri, bet Latvijas jaunie basketbolisti būs garants "VEF Rīga" nopietnam startam SEB Baltijas Basketbola līgas II divīzijā un Latvijas Basketbola līgā, kur pašmērķīgi nekonkurēsim par pirmo vietu medaļām, bet iegūtā pieredze liks stabilu pamatu spēlētāju profesionālajai izaugsmei līdz dalībai valsts izlasē.

"VEF Rīga" būs basketbola patriotu klubs. Mēs esam uzņēmušies iniciatīvu un gaidām līdzīgi domājošo atsaucību – bijušo vefiešu, uzņēmēju, līdzjutēju.

Mēs ticam – atjaunotais "VEF Rīga" būs ievērojams ieguldījums basketbola attīstībā Latvijā.

Valdis Valters, pasaules un Eiropas čempions basketbolā, treneris,
Mārtiņš Lauva, uzņēmējs,
Edgars Jaunups, politiķis,
Raimonds Kisiels, uzņēmējs,
Ivars Bērziņš, uzņēmējs,
Tamāra Kampāne, a/s VEF valdes locekle,
Gints Feņuks, a/s VEF valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!