Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieks Viesturs Burkāns nav izlēmis, vai piedalīsies konkursā uz dienesta priekšnieka amatu. Viņš dienestu vadījis kopš tā dibināšanas 1998. gadā, un maijā beigsies pašreizējais pilnvaru termiņš.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) paziņojis, ka dienestā nepieciešamas radikālas pārmaiņas un ka nākamais Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītājs tiks meklēts atklātā konkursā, kas tiks izsludināts nākamās nedēļās sākumā.

Burkāns piektdien intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" sacīja, ka premjera nostāju neuztver kā neuzticības izteikšanu viņam un ka nav izlēmis, vai pretendēs uz šo amatu atkārtoti konkursā. "Iekšēji vēl lēmumu neesmu pieņēmis," teica Burkāns.

Burkāns vērsa uzmanību, ka visu mūžu jeb kopš 1980. gada ir strādājis prokuratūrā, bet kopš 1998. gada vada Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu. Toreiz, kad dienests dibināts, bijis konkurss uz tā vadītāja amatu.

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests ir prokuratūras pārraudzības iestāde, un reizi četros gados ģenerālprokurors ir izvēles priekšā par jauno dienesta vadītāju, paskaidroja Burkāns. Iepriekš ģenerālprokurori ir devuši iespēju viņam turpināt strādāt šajā amatā.

Dienesta darbs piedzīvojis kritiku pēc tam, kad Latvija atkal saņēmusi kārtējos pārmetumus par noziedzīgas naudas atmazgāšanu Latvijas bankās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!