Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji! Šodien "Delfi TV" studijā ir Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. Aizsardzību uz 2018. gadu Saeima un valdība ir pasludinājušas par vienu no prioritātēm līdzās veselības aprūpei. Ir sasniegti daudzkārt aprunātie 2% no iekšzemes kopprodukta valsts budžetā, absolūtos skaitļos tas nozīmē 576 miljoni eiro no nodokļu maksātāju naudas, un jautājums, bez šaubām, ir kā viņus tērēs. Jautājums ir saistīts ar to, kā šoruden ministrs izteicies: "Latvijā jau tiek ieviesti visaptverošas aizsardzības koncepcijas priekšnoteikumi, taču šādas sistēmas realizēšanai vēl nepieciešams politisks atbalsts un visas sabiedrības iesaistīšanās." Kas iesaistīsies un kas sargās - par to šodien mūsu saruna.

Labdien!

Labdien!

Runāsim par naudu. Runāsim par aizsardzības sistēmu, bet es gribu sākt ar personisku jautājumu. Jūs esat pēc stāža ļoti jauns politiķis vēl aizvien Latvijā. Trīs ar pus gadu pat nav, kopš jūs ievēlēja Saeimā.

Absolūti. Nav vēl. 2014. gada vasara.

Mēneši pagāja, kopš jūs bijāt Saeimas deputāts un pirms diviem ar pusi gadiem jūs kļuvāt par aizsardzības ministru. Es domāju, ka absolūts vairākumam galvenokārt tās atmiņas saistās ar 90. gadiem, kad Raimonds Bergmanis bija svarcelšanas zvaigzne un nesa karogu olimpiādē, pēc tam bija šovmenis – vadīja televīzijas šovus. Paralēli kļuva atpazīstams kā dižkareivis Rekrutēšanas centrā. Tagad kā politiķis, ko jūs esiet jaunu iemācījies tādu, ko jūs nevarējāt iztēloties, ka tas ir jāiemācās?

Jebkura joma prasa laiku. Man, godīgi sakot, apzinoties to brīdi, kad 45 gados es esmu pensionējies no bruņotajiem spēkiem pēc likuma, man likās, ko tad es darīšu tādā ziņā. Bet ja tu visu laiku kaut kā esi centies palīdzēt gan tai sportā, gan desmit ar pusi gadus nodienot Bruņotajos spēkos, tā bija vēlme. Arī tajā brīdī man daudzi jautāja, kāpēc tev to vajag.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!