Latvijas Jūras administrācija (LJA) 2011. gadā, izniedzot Argoda Lūsiņa uzņēmumam SIA "Alco" izziņu par pontona būviecību, nezināja, ka paralēli notiek aktīva tiesvedība, otrdien intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" sacīja LJA valdes priekšsēdētājs Jānis Krastiņš.

"Mēs par šādu tiesvedību 2011. gada nezinājām. Mums atnāk īpašnieks, viņš atnāk un prasa, ka vajag šādu izziņu," sacīja Krastiņš, piebilsot, ka nezina, ko tieši īpašnieks ar izsniegto izziņu vēlāk iesāk.

Viņš arī skaidroja, ka īpašniekam ir izsniegtas divas izziņas. Viena par pontonu Pāvilostā, otra par pontonu Jūrmalā.

Krastiņš piebilda, ka nezina, par kuru objektu izziņu iesaistīto uzņēmumu īpašnieks Argods Lūsiņš 2011. gadā uzrādījis tiesai par Pāvilostā uzbūvēto konstrukciju.

LJA vadītājs skaidroja, ka, viņaprāt, ja reiz ir konstatēts, ka esošais objekts ir nelegāla būve uz valsts zemes, tad konkrētajā gadījumā tā ir pašvaldības atbildība to "novākt". Viņš precizēja, ka ar "novākšanu" domā tādu rīcību, kas paredz to, ka šī būve konkrētajā vietā vairs neatrodas.


Ziņots, ka, lai atrisinātu situāciju Pāvilostā, kur jūras krastā uzbūvēts objekts Latvijas Jūras administrācijas kuģu reģistrā 2011. gadā fiksēts kā "būvniecībā esošs pontons", Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija aicinājusi iesaistīties piecas ministrijas.

Atbildīgās ministrijas pagaidām gan nav atradušas vienotu kopsaucēju Pāvilostas novadā esošās "mājas-kuģa" jautājumā, līdz ar to komisija uzdevusi tām saskaņot iespējamās likumu izmaiņas, lai atrisinātu un turpmāk izskaustu līdzīgu situāciju atkārtošanos.

Valsts Vides dienests (VVD) pirms pieciem gadiem zaudējis tiesvedību pret Lūsiņam piederošo SIA "Alco" saistībā ar kādas konstrukcijas jūras krastā būvniecību. Kaut arī veidojumam vizuāli ir daudz lielāka līdzība ar ēku nekā ar peldlīdzekli, uzņēmums tiesā spējis ar attiecīgiem dokumentiem pierādīt, ka šī konstrukcija ir kuģis būvniecības stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!