Ilglaicīgais Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs bieži sastopams sev daļēji piederošajā "Bārā XIII", bet, raksturojot sportistu attiecības ar alkoholu, neslēpj – daudziem tā kļūst par problēmu.

Viesojoties raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu", Gorkšs atzina, ka viņš regulāri redzams "Bārā XIII", bet "ne iemetot".

"Ne tā, ka vispār nē. Nevajag jau ieslīgt galējībās. Kā man teica viens bijušais komandas biedris – arī dzeršana nāk ar pieredzi. Viņš tagad dzerot daudz biežāk, bet mazākos kvantumos. Es domāju, ka sportistiem arī šis ir ļoti aktuāli. (..) Lielākā daļa sportistu parasti dzert nemāk, kas visdrīzāk saistīts ar to, ka desmit mēnešus gadā tu aktīvi trenējies un atdod sevi visu gan fiziski, gan mentāli tai lietai, ar ko nodarbojies. Tad tu esi atbraucis divus mēnešus mājās un sajūc prātā," skaidroja Gorkšs.

Sportists neslēpa, ka arī viņam pašam savulaik tā ir gadījies.

"Man paveicās, ka bija basketbolistu ziedu laiks, un mūs, futbolistus, neviens nekur nepamanīja, jo mēs esam gabarītos daudz mazāki un varbūt mēs tik labi nemācējām to darīt," smejot atzina Gorkšs, dodot mājienu par tā saukto "tusētāju paaudzi" Latvijas basketbolā, kad vairāki sportisti, pateicoties vētrainai uzdzīvei, bieži pamanījās nonākt pašmāju dzeltenās preses lapās.

Viņš arī pieļāva, ka kādreizējo pašmāju basketbola zvaigžņu nelāgā pieredze kalpojusi kā piemērs jaunās paaudzes basketbolistiem, kurus, visticamāk, "tādā veidā" vairs nevienā bārā neizdotos nofotografēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!