Smagā militārā tehnika 18. novembra parādē tālāk par 18. novembra krastmalu nevar braukt, jo tad tā pārmērīgi bojātu galvaspilsētas ielas, skaidro Aizsardzības ministrija.

Sarunā, kas tiešraidē portālā "Delfi" notika 17. novembrī, lauksaimnieks un motosportists Jānis Vinters stāstīja par ģimenes tradīciju katru gadu apmeklēt 18. novembra militāro parādi.

"Parādei ir viens ļoti liels mīnuss, es pilnīgi nezinu, pie kā griezties," atzīst Vinters. "Man vienmēr ir interesējis, kam notiek parāde, kam viņa ir paredzēta - prezidentam vai Latvijai, skatītājiem, cilvēkiem, kas ir apkārt."

Viņaprāt, būtu "baigi forši", ja visi sabraukušie varētu parādi izbaudīt. "Ka nebūtu piecās vai sešās rindās jāgrūstās, jāstumdās un vienīgais, kurš to parādi reāli redz mans mazais puika, kurš būs man uz pleciem."

"Es katru gadu braucu un domāju, kādēļ parāde ir tik īsu brīdi. Vai mūsu zaldātiem nav spēka to soli un augsto kāju pacelt garākā ceļa posmā?" viņš jautā.

Piektdien portāls "Delfi" atbildi uz Vintera jautājumu nesaņēma, savukārt otrdien aizsardzības ministra preses sekretāre Līga Krapāne skaidroja, ka jau šī gada 18. novembrī bruņoto spēku karavīri parādē soļojuši garākā posmā - līdz Dailes teātrim.

Savukārt smagā tehnika pa pilsētas ielām garākā posmā braukt nevar, jo tādējādi tiekot bojātas ielas, kā arī tramvaja sliedes.

Krapāne uzsver, ka bērni visas dienas garumā karavīru uzraudzībā varēja ne tikai apskatīt bet pat aptaustīt tankus un citu tehniku.

Pilnu "Delfi TV ar Jāni Domburu" interviju iespējams noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!