Foto: Saeimas administrācija

Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 21.janvārī, iepazīstinās Eiropas Parlamenta (EP) Starptautiskās tirdzniecības komiteju (INTA) ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē prioritātēm kopējās tirdzniecības politikas jautājumos un Attīstības komiteju (DEVE) ar prioritātēm attīstības sadarbības jomā, informēja ĀM.

Ministrija skaidro, ka starptautiskās tirdzniecības komitejā galvenā uzmanība tiks pievērsta ES divpusējiem tirdzniecības nolīgumiem, īpaši sarunām par brīvās tirdzniecības nolīgumiem ar ASV, Japānu un Vjetnamu.

Tāpat tiks pārrunāti jautājumi saistībā ar padziļinātu un visaptverošu brīvās tirdzniecības nolīgumu ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu īstenošanu. Paredzēts, ka Kalniņa-Lukaševica uzsvērs nepieciešamību turpināt Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) Dohas Attīstības programmas progresu, kā arī turpināt jaunu valstu uzņemšanu PTO. Tāpat tiks pārrunāta nepieciešamība turpināt efektīvu ES Vispārējās priekšrocību sistēmas ieviešanu (ieskaitot GSP+). Īpaša uzmanība tiks pievērsta arī komitejas atbildībā esošajiem galvenajiem leģislatīvajiem jautājumiem, norāda ĀM.

Tāpat Attīstības komitejā uzmanība tiks pievērsta jautājumiem par ES reakciju uz aktuālajām humanitārajām krīzēm, piemēram, Ukrainā un Sīrijā. Tiks arī pārrunāti jautājumi par ES atbalstu Ebolas vīrusa skartajām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!