Foto: AP/Scanpix

Pēc trešdien, 9.septembrī, paziņotā Eiropas Komisijas (EK) jaunā sastāva, kurā Latvijas ekspremjers Valdis Dombrovskis (V) ieguvis viceprezidenta amatu ar atbildību par eiro un sociālo dialogu, mediji steidzas lasītājus iepazīstināt ar jauno viceprezidentu.

Ņemot vērā viņa amata nozīmīgumu, vairāki ārzemju mediji aprakstījuši 43 gadus vecā latvieša nokļūšanu atbildīgajā amatā.

Aģentūra AFP izveidojusi glaimojošu publikāciju, kurā norāda, ka basketbolu mīlošais fiziķis Latvijā pazīstams ar godīga politiķa reputāciju. Medijs atgādina, ka, lai gan Dombrovskim nebija tiešas atbildības par Zolitūdes traģēdiju, viņš tomēr atkāpās, pierādot, ka ir politiski atbildīga amatpersona.

Arī portāls "Neurope.eu" uzsver Dombrovska demisiju pēc traģiskajiem Zolitūdes notikumiem. "Reuters" norāda, ka Dombrovskis kopā ar Somijas ekspremjeru Jirki Katainenu EK pildīs Vācijas sabiedrotā lomu, kā arī turpinās uzturēt taupības politikas kursu.

Savukārt "Financial Times" uzsver, ka Dombrovskis atbildēs par Eiropas Semestri, kas nozīmē, ka viņš - nevis franču komisārs sociālists Pjērs Moskovisī - būs galvenais eirozonas valstu budžeta uzraugs. Vairāki ārzemju mediji pajokojuši, ka nu Francijas budžeta nepilnības uzraudzīs Latvijas taupīgais Dombrovskis.

Moskovosī būs atbildīgais par ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas jomu, tomēr viņa darbu koordinēs Dombrovskis, paredz jaunā EK prezidenta Žana Kloda Junkera izveidotā EK struktūra.

Jau vēstīts, ka kopumā EK prezidentam Žadam Klodam Junkeram būs seši viceprezidenti, katrs no tiem būs atbildīgs par vairākiem citiem jau ierastajiem komisāriem un atbildības jomām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!