Foto: Publicitātes foto

Piedzīvotā finanšu un ekonomikas krīze ir padziļinājusi ekonomiskās un sociālās atšķirības Eiropas Savienībā (ES), pirmdien Saeimā uzrunājot ES dalībvalstu parlamentu nodarbinātības un sociālo lietu komisiju vadītājus teica Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

"Ir pieaudzis nabadzības un bezdarba līmenis, it īpaši jauniešu vidū. Šīs negatīvās tendences zināmā mērā apdraud arī ES projekta galveno mērķi - ekonomiskās konverģences veicināšanu un visu iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanu. Tie ir nopietni izaicinājumi, kas mums ir jārisina," viņš teica.

"Kopumā mēs redzam, ka ES pamazām atkopjas no finanšu un ekonomiskās krīzes. Arī EK nesen publicētā ziemas prognoze liecina, ka makroekonomiskās attīstības prognozes uzlabojas, un visās 28 dalībvalstīs šogad sagaidāma ekonomikas izaugsme, ja kāda atsevišķa dalībvalsts neveiks būtiskas ekonomiskās politiskas korekcijas, kas tās varētu atsviest atpakaļ recesijā," teica Dombrovskis.

Viņš arī norādīja, ka pēc EK aplēsēm eirozonā šogad ekonomikas izaugsme sasniegs 1,3%, ES kopumā 1,7%, bet Latvijā 2,9%.

"Līdz ar to Latvija būs starp izaugsmes līderiem," atzina EK viceprezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!