Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien, 22.oktobrī, Eiropas Parlaments (EP) balsojumā apstiprinājis jauno Eiropas Komisijas (EK) sastāvu. Līdz ar to aktīvāk sācies darbs pie Valda Dombrovska viceprezidenta kabineta izveides, portālam "Delfi" apliecināja ekspremjers.

Atbildot uz jautājumu par steidzamākajiem darbiem, Dombrovskis norādīja, ka nākamās nedēļas laikā jāpabeidz darbs pie kabineta izveides, lai jau aiznākamnedēļ varētu sākt strādāt. Vaicāts, vai kļuvis skaidrāks, kuri Latvijas pārstāvji varētu atrasties Dombrovska vadītajā kabinetā, atbilde gan netika sniegta.

Kā norāda Eiropas tautas partijas (ETP) grupas preses dienesta pārstāvis Ģirts Salmgriezis, noslēpumainība kabineta personāliju un darbinieku atlases ziņā esot birokrātisko procedūru dēļ.

Zināms, ka kabinetu varētu vadīt bijušais Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisāra Olli Rēna biroja pārstāvis Taneli Lahti.

Savukārt komentējot trešdienas EK apstiprināšanas lēmumu, Dombrovskis pauda gandarījumu, norādot, ka šāds scenārijs bijis prognozējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!