Foto: DELFI

Nākamnedēļ Eiropai būtu jāpagarina jau ieviestās sankcijas pret Krieviju, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Rebeka Harmsa.

Kā situāciju ar Krieviju raksturoja EP deputāte, Eiroparlamenta deputāti uzskata, ka veiksmīgi funkcionējošas attiecības ar Krieviju nav iespējamas Kremļa īstenotās stratēģijas dēļ. "Mūsu [Eiropas Savienības un Krievijas] attiecības ir pasliktinājušās, jo Kremlis vai Putina administrācija mainījusi savu stratēģiju attiecībā pret Eiropas Savienību (ES). To var redzēt Ukrainas teritorijā. Mēs gribam labas attiecības ar Krieviju, bet patlaban tādas nav iespējamas," sacīja politiķe.

Tāpat Harmsa minēja, ka vairākumā ir to deputātu, kas vēlas sankciju pret Krieviju pagarināšanu. Turklāt sankcijas varētu tikt atceltas tikai tad, ja tiek pildīta Minskas vienošanās.

Jau ziņots, ka Eiropas Parlaments (EP) 11. jūnijā apstiprināja rezolūciju, kurā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdības aicinātas atstāt spēkā sankcijas, kas vērstas pret Krieviju, reaģējot uz tās agresiju pret Ukrainu.

Šī jau ir otrā rezolūcija šajā jautājumā, ko EP apstiprinājis pēdējo divu dienu laikā, lai gan šādiem atsevišķu deputātu ierosinātiem dokumentiem nav tiesiski saistoša spēka. Tajā pašā laikā balsošana atklāja arī šķelšanos eiropiešu vidū, jo gan kreisie, gan labējie ekstrēmisti apvienojās, balsojot pret abām rezolūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!