Foto: LETA

Eiropas Pilsoņu balvas komiteja paziņojusi 47 šāgada balvas laureātus no visas Eiropas Savienības (ES) - no Latvijas tā piešķirta labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītājai Rūtai Dimantai, informēja Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele.

Viņa norādīja, ka šo balvu pasniedz pilsoņiem un organizācijām par izciliem sasniegumiem, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un ciešāku integrāciju, kā arī sekmējot pārrobežu sadarbību ES ietvaros, kas stiprina Eiropas garu.

"Tas ir novērtējums arī visai Latvijas sabiedrībai, jo tieši labdarība ir viena no pilsoņu pašiniciatīvām un rūpēm par savu valsti un tautu. Katram iedzīvotājam ir jājūtas droši un grūtā brīdī jāsaņem palīdzība, bet pārticības un labklājības brīdī jāspēj dalīties un palīdzēt savai tautai un valstij. Vadot labdarības organizāciju Ziedot.lv, es redzu pārmaiņas sabiedrībā, ko mēs paši virzām, un tas dod motivāciju aizrautīgi darboties tālāk," komentējot balvas saņemšanu, pauda Dimanta.

Balvas saņēmējus var nominēt EP deputāti. "Ziedot.lv" vadītāju izvirzījuši Eiropas Tautas partijas Latvijas deputāti Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Artis Pabriks un Inese Vaidere, pieteikumā uzsverot, ka "Dimanta vada labdarības organizāciju, kas patlaban kļuvusi par lielāko un uzticamāko ziedošanas interneta portālu Latvijā". Tāpat balvas saņemšanai viņu apstiprinājuši eiroparlamentārieši Andrejs Mamikins un Roberts Zīle.

Dimantai Latvijā pasniegs Goda medaļu, un oktobra vidū viņa kopā ar pārējiem šāgada laureātiem tiks sveikta īpašā pasākumā Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!