Foto: LETA

Pēdējo piecu gadu laikā darba apstākļi Eiropas Savienībā (ES) ir pasliktinājušies, pirmdien darba aizsardzības jautājumiem veltītajā konferencē "No stratēģijas līdz veiksmīgai ieviešanai – darba aizsardzība var būt vienkārša un aizraujoša" sacīja Eiropas Komisijas (EK) Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta direktors Žordi Kurells Gotors (Jordi Curell Gotor).

Konference tiek rīkota Rīgā Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā.

"Šī konference nāk ļoti pareizā laikā un tā ir ļoti laba Latvijas prezidentūras iniciatīva. Pēdējo piecu gadu laikā esam pieredzējuši, ka darba apstākļi visā ES ir pasliktinājušies. Tas ir noticis tāpēc, ka parlaments ir pieņēmis attiecīgus lēmumus. Ir bijušas gan labas, gan sliktas ziņas," pauda Gotors.

Labās ziņas ir tās, ka 77% no ES strādniekiem ir apmierināti ar darba apstākļiem, norādīja EK direktors. Savukārt 57% no aptaujātajiem atzinuši, ka viņu darba apstākļi pēdējo piecu gadu laikā ir pasliktinājušies. "Un tā ir problēma, kas ir jārisina," viņš sacīja.

"Mums ir zināmi vairāki iemesli, kādēļ tas ir noticis. Viens no tiem, pats galvenais, ir krīze. Mums ir jāpārliecinās, ka mēs spēlējam aktīvu lomu labu darba apstākļu radīšanā. Un tādēļ jāuztur laba sadarbība starp visām iespējamām pusēm - sociālajiem partneriem, dalībvalstīm. Otrkārt, mums ir jāpārliecinās, ka tad, kad krīze būs pārvarēta, ka darba apstākļi patiešām uzlabojas un situācija normalizējas," klāstīja Gotors.

Jau vēstīts, ka pirmdien un otrdien norisinās konference par darba aizsardzības jautājumiem. Tās laikā notiks Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras organizētās informatīvās kampaņas "Veselīgas darbavietas uzvar stresu" Labās prakses balvas ieguvēju godināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!