Pirmdien Eiropas Parlamentā (EP) ar Latvijas nominētā Valda Dombrovska (V) eksaminēšanu turpinās jauno Eiropas komisāru amatu kandidātu uzklausīšana. Dombrovska izjautāšanas tiešraidi var vērot arī portālā "Delfi".

Komisāru kandidātu "darba intervijas" sākās 29. septembrī un norisināsies vēl arī 7.oktobrī. Katram amata kandidātam tiek dotas 15 minūtes, lai uzstātos ar runu, pēc kuras viņiem jautājumus uzdod atbildīgo EP komiteju deputāti. Plānots, ka uzklausīšana notiks līdz 18:30 pēc Latvijas laika.

Dombrovski par Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta amata kandidātu ar portfeli "Eiro un sociālais dialogs" nominēja jūlijā EP ievēlētais EK prezidents Žans Klods Junkers.

Jāatgādina, ka pirmo reizi Eiropas Savienības dalībvalstīm nominējot EK prezidenta amata kandidātu bija jāņem vērā EP vēlēšanu rezultāti, tāpēc par EK prezidentu tika virzīts uzvarējušās Eiropas Tautas partijas pārstāvis Junkers.

Līdz šim noklausīšanos izturējuši lielāka daļa no komisāriem, kuri interviju laikā saņēmuši arī gana nepatīkamus jautājumus. Noklausīšanās beigsies otrdien. Plānots, ka EP par jauno EK komisāru sastāvu balsos 22. oktobrī plenārsesijā Strasbūrā.

Jau ziņots, ka kā viceprezidents eiro un sociāla dialoga lomā Dombrovskis cieši sadarbosies ar citiem viceprezidentiem. Savā atbildības jomā viņš vadīs un koordinēs darbu ar vairākiem komisāriem - ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas komisāru Pjēru Moskovisī, nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāri Marianni Teisenu, finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības komisāru Džonatanu Hilu, iekšējā tirgus, rūpniecības, uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu nozares komisāri Elžbetu Beņkovsku, reģionālās politikas komisāri Korinu Krecu un tieslietu, patērētāju aizsardzības un dzimumu vienlīdzības komisāri Veru Jourovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!