Foto: Publicitātes attēli

Trešdien Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) piedalījās Eiropas Parlamenta (EP) 2015. gada pirmajā plenārsēdē. Premjere parlamentāriešus iepazīstināja ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē darba programmu, kā arī atbildēja uz deputātu jautājumiem. Portāls "Delfi" piedāvā iespēju iepazīties ar viņas teikto teksta tiešraides arhīvā.

Premjerei paredzētas arī divpusējās tikšanās ar EP priekšsēdētāju Martinu Šulcu, Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru un ES Augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos Federiku Mogerīnī. Portāls "Delfi" par Straujumas vizīti vēstīs reportāžā no Strasbūras.

Tāpat Ministru prezidente Strasbūrā atklās arī Latvijas dabas un arhitektūras fotogrāfiju "Latvijas mirkļi. Daba un arhitektūra" izstādi Eiropas Parlamentā.

Jau vēstīts, ka Latvija prezidentūras laikā fokusēsies uz trīs galvenajām prioritātēm - konkurētspējīga, digitāla un iesaistīta Eiropa.

Latvija sākot ar 2015.gadu no Itālijas pārņēmusi ES prezidentūru. 2015.gada vidū Latvija prezidentūras stafeti nodos Luksemburgai.

Kā pirmā no Baltijas valstīm ES prezidentūru 2013.gada otrajā pusgadā vadīja Lietuva, bet Igaunija šos pienākumus uzņemsies 2018.gada pirmajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!