Foto: LETA

Sūdzības vēstule par Valdi Dombrovski (V), kuru tolaik vēl Saeimas deputāta kandidāts Arturs Kaimiņš nosūtīja Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem, nav īsti nopietna, portālam "Delfi" norādīja augsta ranga EP ierēdnis, kurš vēlējās palikt anonīms.

Pirmdien, 6.oktobrī, EP notiks Dombrovska komisāra noklausīšanās, pēc kuras deputāti lems par Latvijas ekspremjera atbilstību prestižajam EP viceprezidenta amatam. Kā "Delfi" norāda amatpersona, sūdzības vēstule, kurā tolaik vēl Saeimas deputāta kandidāts Kaimiņš sūdzas par Dombrovska atbilstību amatam, nav nopietna.

"Viena vēstule, kur galvenā atsauce ir uz "pietiek.com" portāla publikāciju latviešu valodā.. tas nav īsti nopietni. Nekādu uzmanību šāda vēstule neizpelnīsies. Piemēram, kad nevalstiskās organizācijas kritizēja Spānijas komisāru, kritiķi vismaz bija pacentušies pārtulkot vēstuli vairākās valodās. Bet šī vēstule, kas nosūtīta par Dombrovski – tur ir vienkārši teksts bez reāliem pierādījumiem, faktiem," norādīja amatpersona.

Līdzīgās domās ir EP deputāte Sandra Kalniete (ETP/V), kura norādīja, ka nav neviena komisāra kandidāta par kuru kāds kaut ko nebūtu uzrakstījis.

Jau vēstīts, ka Kaimiņš par Dombrovski nosūtīja vēstuli, kurā sūdzas, ka pastāv pamatotas aizdomas, ka Latvijas demisionējušais premjerministrs Valdis Dombrovskis, kļūstot par ES komisāru, varētu nodarīt lielāku ļaunumu nekā labumu, orientējoties uz personīgā labuma gūšanu, nevis godprātīgu ES dalībvalstu pilsoņu interešu aizstāvību.

Dombrovska noklausīšanās EP paredzēta pirmdien, plkst 15.30 to tiešraidē varēs vērot arī portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!