Foto: AFP/Scanpix
Kultūras ministrijas (KM) parlamentārais sekretārs Rihards Kols trešdien, 24.septembrī, piedalīsies neformālajā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu kultūras ministru sanāksmē Turīnā, Itālijā, lai apspriestu kultūrpolitikas pārnozaru lomu.

Neformālās ministru tikšanās laikā notiks diskusijas par radošās ekonomikas un inovāciju potenciālu ES izaugsmes nodrošināšanā un kultūras ieguldījumu stratēģijas "Eiropa 2020" mērķu veicināšanā, kas vērsti uz gudru, ilgtspējīgu un iekļaujošu Eiropas Savienību. Itālijas prezidentūra "Eiropa 2020" stratēģijas vidusposma pārskatu ir noteikusi kā vienu no galvenajām savas prezidentūras prioritātēm.

"Apzināmies radošās ekonomikas un inovāciju nozīmīgo potenciālu Eiropas izaugsmes un ilgtspējas nodrošināšanai. Radošo industriju klātesamība dažādās tautsaimniecības nozarēs veicina radošumā balstītu inovāciju veidošanos, kas ir risinājums Eiropas sociālekonomiskajiem izaicinājumiem, tā sekmējot dzīves kvalitātes uzlabošanos un bezdarba mazināšanos visā Eiropas Savienībā," norāda Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Rihards Kols.

Viņš tikšanās laikā Itālijā aktualizēs arī Latvijas prezidentūras prioritātes kultūras jomā, kas ir saistītas ar kultūras pamatvērtību un pieejamību, kultūras mantojuma, mūsdienu arhitektūras un dizaina mijiedarbību, kā arī radošuma pārneses efektu jeb kultūras un radošo industriju nozīmīgo ietekmi uz ekonomisko izaugsmi kopumā.

Neformālā ES kultūras ministru sanāksme Turīnā notiks Itālijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros.

2015.gada janvārī pirmo reizi vēsturē šo pienākumu uz sešiem mēnešiem pārņems Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!