Foto: AP/Scanpix

Grieķijas un eirozonas finanšu ministru tikšanās trešdien noslēgusies bez rezultātiem, bet abas puses paudušas cerību uz vienošanos nākotnē.

Sanāksmē tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Grieķijas glābšanas programmu, kuru Atēnas apņēmušās pārskatīt.

Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms norādīja, ka septiņas stundas ilgušās sarunas Briselē bijušas konstruktīvas. Tomēr tās beidzās bez kopēja paziņojuma.

Nākamās sarunas gaidāmas pirmdien.

Jau vēstīts, ka Grieķija trešdien gatavojās Eiropas kreditoriem prezentēt pirmos konkrētos ierosinājumus jaunam četru gadu reformu plānam, apmaiņā pret kuru valsts cer saņemt pagaidu finansējumu, lai līdz 1.septembrim spētu apmierināt Grieķijas finansēšanas vajadzības.

Bet Deiselblūms pēc tikšanās norādīja, ka detalizēti ierosinājumi sarunās netika apspriesti, un puses tikai mēģināja izstrādāt nākamos soļus turpmākajām pāris dienām, bet tas viņiem nav izdevies.

"Mums bija intensīvas diskusijas, konstruktīvas, (..), kas deva progresu, bet ne pietiekamu progresu, lai nonāktu pie kopējiem secinājumiem," viņš piebilda.

Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis savukārt izteicās optimistiskāk, paziņojot, ka tikšanās devusi ļoti labas diskusijas.

Ziņu aģentūra "Reuters" vēstīja, ka Grieķija noraidījusi eirozonas finanšu ministru ierosināto vienošanās uzmetumu, kurā piedāvāts paplašināt esošo aizdevuma programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!