Foto: LETA
Ceturtdien, 17.jūlijā, Eiropas Parlaments (EP) Strasbūrā apstiprinājis jauno pastāvīgo delegāciju skaitu, lielumu un sastāvu. Saraksts liecina, ka Latvijas deputāti būs pārstāvēti 11 no 44 pastāvīgajām EP deputātu delegācijām, kas veido attiecības un uztur informācijas apmaiņu ar trešo valstu parlamentiem.

Visvairāk delegācijās — sešās — darbosies Iveta Grigule (ZZS), kura būs pārstāvēta delegācijās attiecībām ar Baltkrieviju, Kazahstānas, Kirgizstānas un Uzbekistānas parlamentiem, Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju, Izraēlu, Arābijas pussalas valstīm, delegācijā attiecībām ar ASV un delegācijā „Euronest” parlamentārajā asamblejā (attiecības ar ES Austrumu kaimiņiem).

Artis Pabriks (V) būs pārstāvis divās delegācijās — attiecībām ar Centrālamerikas valstīm, kā arī pārstāvniecībā Eiropas un Latīņamerikas Parlamentārajā asamblejā.

Pārējie Latvijas deputāti darbosies katrs vienā delegācijā.

Andrejs Mamikins (SC) darbosies delegācijā attiecībām ar Baltkrieviju.

Tatjana Ždanoka (LKS) būs delegācijā, kas veido attiecības ar Kazahstānas, Kirgizstānas, Uzbekistānas parlamentiem, kā arī ar Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju.

Krišjānis Kariņš (V) darbosies delegācijā attiecībām ar ASV.

Sandra Kalniete (V) darbosies delegācijā attiecībām ar Dienvidaustrumu Āzijas valstīm un Dienvidaustrumu Āzijas valstu asociāciju (ASEAN).

Valdis Dombrovskis (V) darbosies Āfrikas, Karību un Klusā okeāna valstu un ES Apvienotajā parlamentārajā asamblejā.

Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) darbosies delegācijā attiecībām ar Ķīnu.

EP pastāvīgo delegāciju uzdevumi ir uzturēt un stiprināt attiecības ar parlamentiem valstīs ārpus Eiropas Savienības. Tādējādi EP deputāti pasaulē popularizē ES vērtības — brīvību, demokrātiju, cilvēktiesības, cilvēka pamatbrīvības un tiesiskumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!