Foto: LETA

Ceturtdien Saeimas rīkotā ārpolitikas un drošības konferencē pulcējas aptuveni 300 starptautiska līmeņa ārlietu eksperti un augstas amatpersonas, tostarp arī Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni un NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs. Divu dienu konferenci video tiešraidē iespējams vērot portālā "Delfi".

Konferenci ceurtdien ar uzrunām atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V) un Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs
Elmārs Broks.

Pēc uzrunām diskusijai pievienojās Latvijas Republikas ārlietu ministrs
Edgars Rinkēvičs (V) , Eiropas komisārs Eiropas kaimiņattiecību
politikas un paplašināšanās sarunu jautājumos Johanness Hāns, Zviedijas bijušais ārlietu ministrs Karls Bilts un citas augstas ārlietu amatpersonas.

Ar pasākuma programmu var iepazīties šeit.

Eksperti sniegs savu skatījumu par tādiem jautājumiem kā Austrumu partnerības pārdefinēšana ceļā uz Rīgas samitu, hibrīdkarš kā jauns drošības izaicinājums Eiropai, ES reakcija uz nestabilitāti un apdraudējumiem Vidusjūras dienvidos un Tuvajos Austrumos, kā arī izaicinājumi un risinājumi ES kaujas grupu nosūtīšanai misijās pašreizējā tiesiskā regulējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!