Foto: Reuters/Scanpix
Līdz 30.septembrim Latvijas zinātniskās institūcijas var pieteikties finansējumam zinātniskajiem pētījumiem, liecina informācija Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapā.

Pētījumu projektus iespējams iesniegt Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu instrumentu programmas "Pētniecība un stipendijas" aktivitātē "Pētniecība", kuras kopējais pieejamais finansējums ir 4 435 556 eiro.

Pētniecības aktivitāte vērsta uz divpusējās sadarbības stiprināšanu starp Latvijas un Norvēģijas pētniecības iestādēm, tādējādi veicinot iestāžu ilgtermiņa sadarbību, kā arī to kapacitātes un kompetenču attīstību. Projektā ir obligāta partnerība ar vismaz vienu institūciju no Norvēģijas.

Projektiem pieejamo finansējumu veido Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums 3 992 000 eiro un Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums 443 556 eiro apmērā.

Viena projekta minimālais finansējums ir 60 000 eiro, savukārt maksimālais - 1 miljons eiro. Projektus var īstenot līdz 2017. gada 30. aprīlim.

Projektu var iesniegt tikai Latvijas zinātnisko institūciju reģistrā reģistrēta zinātniskā institūcija - zinātniskais institūts vai augstskola, kas atbilst konkursa nosacījumiem.

Projektu iesniegumi angļu valodā elektroniski jāiesniedz līdz 30. septembrim, izmantojot elektronisko projektu iesniegumu iesniegšanas sistēmu, kurai piekļuvi pēc rakstiska pieprasījuma izsniedz VIAA.

Konkursa nosacījumi un detalizēta informācija par programmu pieejama VIAA mājaslapas sadaļā "EEZ un Norvēģijas finanšu instruments".

Kopš 2004. gada Latvijai ir pieejams EEZ finanšu instruments un Norvēģijas valdības divpusējais finanšu instruments. EEZ finanšu instrumentu veido Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas iemaksas, bet Norvēģijas finanšu instrumentu pilnībā finansē Norvēģija.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!