Foto: LETA

Saistībā ar bijušā Latvijas premjerministra Valda Dombrovska (V) savulaik pausto pieļāvumu, ka Latvija varētu atzīt Spānijas reģiona Katalonijas neatkarību, spāņu valdības vadītājs Mariano Rahojs grasās bloķēt Latvijas politiķa kandidatūru uz Eiropadomes priekšsēdētāja amatu, apgalvo kataloņu medijs "El Punt Avui".

Reģiona neatkarību atbalstošais medijs secina, ka "atriebība ir ēdiens, ko vislabāk pasniegt aukstu", un spāņu diplomāti gaidījuši desmit mēnešos, lai varētu atmaksāt par Dombrovska izteikto atbalstu Katalonijas neatkarības centieniem.

Tiesa gan, jāpiebilst, ka par šādiem Spānijas valdības plāniem neziņo neviens no valsts nacionālajiem medijiem.

"El Punt Avui" apgalvo, ka Rahojs iebilst Dombrovska kandidatūrai uz Eiropadomes vadītāja krēslu, kuru pašlaik aizņem Hermans van Rompejs.

Pērnā gada rudenī asu Spānijas nosodījumu izpelnījās Dombrovska sacītais, kad, atbildot uz Katalonijas valdībai piederošās ziņu aģentūras "Agència Catalana de Notícies" (ACN) jautājumu, vai Latvija atzītu Katalonijas neatkarību, viņš sacīja, ka gadījumā, "ja process ir leģitīms, es teorētiski teiktu, ka kādēļ gan ne".

Pēc šīs intervijas uz Spānijas Ārlietu ministriju tika izsaukts Latvijas vēstnieks, lai sniegtu paskaidrojumus.

Jau vēstīts, ka Latvijas Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis (V) varētu būt viens no reālākajiem kandidātiem uz prestižo Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidenta krēslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!