Foto: EK
Eiropas Komisijas (EK) prezidents, bijušais Luksemburgas premjers Žans Klods Junkers devis „zaļo gaismu” Slovēnijas izvirzītās EK komisāra portfeļa kandidātes Violetas Bulcas iekļaušanai jaunajā komisijas sastāvā, liecina EK publiskā informācija.

Jau vēstīts, ka Slovēnijai nācās izvirzīt jaunu EK komisāru, jo pagājušajā nedēļā Eiropas Parlamenta (EP) atbildīgās komitejas noraidīja sākotnēji izvirzītās Slovēnijas kandidātes, valsts ekspremjeres Alenkas Bratušekas atbilstību augstajam Viceprezidenta amatam ar atbildību par Enerģijas savienību.

Bulca Junkera atbalstu izpelnījusies pēc personīgās intervijas. Pēc intervijas Junkers norādīja, ka Slovēnijas kandidāte radījusi izcilu iespaidu.

Bulcu tālāk sagaida noklausīšanās „eksāmens” EP, savukārt 22.oktobrī Strasbūrā EP apstiprinās visu jauno EK sastāvu kopā. Pēc šī balsojuma arī kļūs skaidrs galējais EK sastāvs, kā arī tas, vai Latvijas ekspremjers Valdis Dombrovskis ( V) būs ieguvis Viceprezidenta amatu ar atbildību par eiro un sociālo dialogu.

Portāls „Delfi” par 22.oktobra notikumiem ziņos reportāžā no Strasbūras.

Jau vēstīts, ka Bulcai ir nepilnu mēnesi ilga politiskā pieredze, - viņa tikai divas nedēļas līdz šim pildījusi attīstības, stratēģisko projektu un kohēzijas ministra amata pienākumus. Pirms savas politiskās karjeras Bulca darbojas ar ilgtspējīgas attīstības un ekoloģijas biznesa projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!